Gemeente Borsele

Borsele met Fairtrade-producten op Winter Fair Heinkenszand

Op zaterdag 28 november staat de gemeente Borsele op de Winter Fair in Heinkenszand van 9.30 tot 17.00 uur. Ieder jaar organiseert winkeliersvereniging Winbela dit driedaagse evenement. De gemeente Borsele vraagt op zaterdag aandacht voor Fairtrade-producten, zoals koffie, thee, koekjes en chocola, maar ook sieraden, puzzels en schalen.

De gemeente Borsele streeft ernaar om Fairtrade-gemeente te worden. Fairtrade betekent eerlijke handel. De gemeente richt zich daarbij op kleine boeren in ontwikkelingslanden, zoals Mali in Afrika. Deze boeren krijgen dan een redelijke beloning voor hun product. Dankzij Fairtrade wordt de handelspositie voor deze boeren beter en krijgen zij de kans om zelfstandig goed te functioneren. De inwoners van Borsele kunnen hieraan een bijdrage leveren door deze producten te kopen en te gebruiken.

Winkeliersvereniging Winbela organiseert van 27 tot en met 29 november de Winter Fair bij Bloemisterij Wisse. Dit jaar is het thema âWinterfair in Oudhollandse Wintersfeerâ met een warme en gezellige uitstraling. Ook de standhouders zijn verkleed in kleding uit die tijd.