Gemeente Harderwijk


Harderwijkse loop- en wandelroute

24/11/2009

Raadsleden worden zaterdag 28 november aanstaande uitgedaagd voor een gezonde en sportieve wandeling. Hierbij bent u als inwoners van Harderwijk en Hierden ook uitgenodigd om mee te lopen en in gesprek te gaan met de politiek. De wandeling start om 13.00 uur bij het kantoor van Stadstoezicht aan de Scheepssingel.

Al sinds april 2008 beschikt de gemeente Harderwijk over een K.N.A.U gecertificeerde loop- en wandelroute. Start- en finishplaats van de loop- en wandelroute is het informatiebord bij het kantoor van Stadstoezicht aan de Scheepssingel. Het parcours is bijna 5 kilometer lang en duidelijk gemarkeerd met routebordjes (aangebracht op lantaarn- en verkeersbordpalen). Het is dus ook mogelijk halverwege âin te stappenâ.

De route is afwisselend en loopt over bestaande (voet)paden onder andere langs Boulevard, Wolderwijd, St. Jansdal en de binnenstad. Met de loop- en wandelroute wil de gemeente Harderwijk stimuleren dat meer mensen vaker in beweging komen. Een half uur bewegen per dag bevordert de gezondheid, geeft meer energie en verkleint de kans op hart- en vaatziekten. Deze route biedt iedereen de mogelijkheid om in eigen tempo en wanneer het hem/haar uitkomt, te werken aan de conditie.

Informatie: afd. Sport, Ruud Mijnans, tel. 411 472 of e-mail: r.mijnans@harderwijk.nl.


____________________