NCRV

Spirit 24: Wortel Schieten

Zaterdag 28 november om 21:00 uur, Spirit 24

Thema-avond over onze herkomst

Op zaterdagavond 28 november staat het themakanaal Spirit 24 geheel in het teken van onze herkomst. Onder de titel Wortel Schieten worden drie prachtige documentaires uitgezonden waarin mensen blootleggen welke wortels (roots) zij hebben en hoe zij daarmee omgaan.

De thema-avond begint met de documentaire Een beter leven van de IKON en HOLLAND DOC. Hierin kijken twee generaties Marokkaanse vaders terug op hun eigen wortels en hun eigen leven.

De Marokkaanse vaders en hun zonen vertellen elkaar in deze documentaire in zeer persoonlijke en vaak emotionele gesprekken hun verhaal.

Daarna is De Wandeling van de KRO te zien. Hierin raken drie verschillende generaties met elkaar in gesprek: een grootmoeder, moeder en kleindochter. Ze praten over geloof en ongeloof, ze hebben veel gemeen, maar er zijn ook duidelijke verschillen.

De vraag Waar wil je begraven worden? brengt ons meteen terug naar onze wortels, naar onze herkomst. Daarom sluit Spirit 24 de avond af met de documentaire Ben ik hier en ben ik daar? van de NIO. Hierin volgt programmamaker Rob Hof de Egyptische imam Ahmed El Halou en zijn familie in de laatste maanden van zijn leven. Een gelovig man die niet bang is voor de dood, blikt terug op zijn leven in Nederland en beschrijft de momenten waarin hij niet meer weet of hij nog hier op aarde of al in de hemel is. Ieder moment gebruikt hij om zijn levenslessen te delen.

Het Apostolische Genootschap uit Baarn heeft leerlingen in het hele land de opdracht gegeven om de eigen wortels of die van een familielid of goede vriend of vriendin te onderzoeken. Zij hebben dit op camera vastgelegd. Een selectie van deze filmpjes te zien gedurende deze thema-avond.

Over Spirit 24

Het themakanaal Spirit 24 is dé levensbeschouwelijke themazender van Nederland. Het is een samenwerking van 12 levensbeschouwelijke omroepen (KRO RKK, EO, IKON, Joodse Omroep, ZvK, NMO, NIO, OHM, BOS, HUMAN en de NCRV).

De zender is interreligieus en multicultureel en biedt de kijker een breed aanbod van onderwerpen op het gebied van spiritualiteit, levensbeschouwing, zingeving, cultuur en filosofie, gezien vanuit verschillende geloofsrichtingen en invalshoeken. De zender laat de kijker genieten en schept

verwondering, zet aan tot nadenken en brengt op toegankelijke wijze (nieuwe) inzichten.

Wilt u ook Spirit 24 ontvangen? De zender is onderdeel van het pakket themakanalen van de Nederlandse Publieke Omroep. Spirit 24 is te zien via UPC op kanaal 27 en via Ziggo op kanaal 575. Ook via Delta en Caiway is Spirit 24 te ontvangen. Ook is het kanaal te bekijken op www.spirit24.nl.