Gemeente Almere

Hoogste Punt van Flevoland in Almere

28-11-2009 | Start: 09:00 | Eind: 10:00 | Locatie: De kleine parkeergarage van het nieuwe Zakencentrum/WTC (ingang is aan de P.J. Oudweg)

De Carlton toren van het nieuwe Zakencentrum/WTC in Almere heeft met 120 meter het hoogste punt bereikt en is daarmee het hoogste punt van Flevoland! Zaterdag 28 november viert wethouder Arno Visser dit hoogste punt met omwonenden van het nieuwe Zakencentrum/WTC.

In 2007 is de bouw van de Carlton toren gestart, 120 meter hoog en 38.000 m² groot. Begin 2008 volgde het middelste complex, Martinez, met een hoogte van 75 meter en een vloeroppervlak van 22.000 m2. De Carlton en Martinez toren geven een spectaculaire toevoeging aan de Almeerse skyline. Als de bouw verder volgens planning verloopt, is de oplevering van beide gebouwen in het voorjaar van 2010.

Kenmerkend voor de gebouwen is dat het vloeroppervlak van ieder gebouw afzonderlijk meer dan 1.000 m² per bouwlaag is, waarbij sprake is van meerdere entrees en stijgpunten. Dit betekent dat zowel grote organisaties als kleinere huurders op efficiënte wijze in de gebouwen kunnen worden ondergebracht.

De bouw van het Zakencentrum/WTC is een verdere invulling om een aantrekkelijk stadscentrum te realiseren waarin verschillende functies als wonen, werken, winkelen en uitgaan samen komen.