KRO

KRO's In de Schaduw van het Nieuws over de Urker moord

Uitzenddatum: 28/11/2009

Duivelse Dillema's en onmogelijke keuzes

In de Schaduw van het Nieuws komt aanstaande zaterdag 28 november (21.10 uur, Ned.2) met een speciale uitzending die geheel gewijd is aan de dood op de 14-jarige Dirk Post uit Urk.

De moord op de jongen doet de gemeenschap van Urk op haar grondvesten schudden. De meeste mensen kennen elkaar, iedereen weet ook welke jongeren de verdachten zijn. De geruchtenmachine draait op volle toeren. Hoe moet Urk verder? Hebben de ouders van de verdachten nog een eerlijke kans in zo'n gemeenschap? Of is het voor hen en voor de gemeenschap beter om elders opnieuw te beginnen?

Arie Boomsma praat in In de Schaduw van het Nieuws openhartig met ouders van vermoorde kinderen. Maar ook de geliefden van daders komen aan het woord. En hoe voorkom je als gezagdrager dat de gemeenschap door wantrouwen en geruzie scheurt na zo'n schokkende gebeurtenis? Ook behandelt het programma de vraag of het nu tegenwoordig zo is dat je eerder bang moet zijn voor je vrienden in plaats van voor `die enge man in die regenjas'. Welke rol speelt het internet hierbij?

KRO's In de Schaduw van het Nieuws, zaterdag 28 november om 21.10 uur bij de KRO op Nederland 2.

De eerder geplande uitzending "Ik heb HIV: vertel of verzwijg ik dat" wordt nu uitgezonden op 5 december.