Ingezonden persbericht



- 2e PERSBERICHT -

Harmonieus koor in verwarring
Theatergroep Aurora ­ KOOR

Op zaterdag 28 november 2009 gaat in de Oranjekerk in Amsterdam KOOR van Theatergroep Aurora in première: een koortheaterconcert van artistiek leider Isabel Schröder, componist Martijn Voorvelt en muzikaal leider Jeroen Spitteler. In KOOR spelen het koor en hun dirigent de hoofdrol. Wat begint als regulier concert vertoont langzaam haarscheurtjes wanneer onvrede en persoonlijke ambities de kop op steken. KOOR is na de première in ieder geval nog zes keer in Amsterdam te zien.

Het koor komt op, de dirigent neemt zijn plaats in en het concert begint, maar KOOR is geen alledaags concert; het is een muziekstuk en een theatervoorstelling. Een nieuwe vorm: 'koortheater. Een stuk over de (on)mogelijkheid van samenleven, over de afbrokkeling van gemeenschapsgevoel en het verlangen ergens bij te horen, over onhoudbare chaos, over groepsdwang en de bindende kracht van muziek.

Het Eigenzinnig Koor is een projectkoor van amateurs, semi-professionele zangers en performers met een muzikaal talent. In de loop van het concert ontstaan er in het koor nieuwe impulsen - er is een groeiende behoefte aan individualiteit van de koorleden, die echter ook tot eenzaamheid, onzekerheid en richtingloosheid leidt. Spel, beweging en muziek vertellen een verhaal over het verlies van de samenhang, het geluk van individueel succes en de liefde voor muziek.

KOOR speelt:
Di. 24 november 2009, 20.30 - Oranjekerk, Amsterdam (Try-out) Za. 28 november 2009, 16.00 (Première) / 19.00 / 21.00 - Oranjekerk, Amsterdam Zo. 29 november 2009, 14.00 / 16.00 - Oranjekerk, Amsterdam

Za. 16 januari 2010, 18.00 ­ hetveem theater, Amsterdam (speciale avond inclusief diner) Zo. 17 januari 2010, 18.00 ­ hetveem theater, Amsterdam (speciale avond inclusief diner)

www.theatergroepaurora.nl

Noot voor redacties