Ingezonden persbericht



- PERSBERICHT -

Hilton The Hague roept sollicitanten op te pitchen voor baan

Beste kandidaten ontvangen direct na pitch op zaterdag 28 november een arbeidscontract

Den Haag, 5 november 2009 - Hilton The Hague opent in de lente van 2010 haar deuren. Zonder medewerkers is dat echter niet mogelijk. Daarom roept het hotel mensen op te solliciteren naar de vele beschikbare vacatures. En dat doet Hilton The Hague op bijzondere wijze. Op zaterdagmiddag 28 november wordt het in aanbouw zijnde hotel omgetoverd tot een banenmarkt voor iedereen met interesse in een baan bij het nieuwe Hilton. Wat de banenmarkt extra bijzonder maakt is de Hilton Job Pitch. De Hilton Job Pitch vindt plaats tijdens de banenmarkt en houdt in dat vooraf geselecteerde kandidaten die middag zijn uitgenodigd om te komen pitchen tegenover een professionele jury bestaande uit o.a. Frits Huffnagel (wethouder citymarketing) en Jan van der Putten (cluster directeur Hilton Schiphol, Rotterdam & The Hague) voor een arbeidscontract. De kandidaten voeren enkele opdrachten uit die typerend zijn voor de beoogde functie. Direct na afloop ontvangen de winnaars hun contract bij Hilton The Hague en zullen zij per 1 februari of 1 maart 2010 starten met hun nieuwe baan.

De pitch
Kandidaten die op zoek zijn naar de functies receptionist(e), kamermeisje, kok of allround ober kunnen vanaf vandaag een motivatie brief en CV opsturen om deel te nemen aan de Hilton Job Pitch (Eveline.Kamps@Hilton.com, onder vermelding van 'Hilton Job Pitch'). Kandidaten voeren in de eerste ronde een gesprek met human resources van Hilton, zij maken een selectie van kandidaten die doorgaan naar de 2e ronde op 28 november. Deze kandidaten krijgen tussen 14.00 en 16.00 uur de tijd om een of meerdere opdrachten uit te voeren die typerend zijn voor de functie waar ze naar solliciteren. Voeren zij de opdrachten goed uit, dan krijgen ze direct na afloop van de jury een arbeidscontract aangeboden. Meer informatie over de functies en de sollicitatieprocedure is te vinden op www.werkenbijhiltondenhaag.nl.

Vrijblijvende banenmarkt
Naast de Hilton Job Pitch is Hilton The Hague op zaterdag 28 november van 12.00 tot 17.00 uur omgetoverd tot vrijblijvende banenmarkt. Iedereen met interesse in een baan bij Hilton The Hague (zowel fulltime als partime) kan bij het hotel naar binnen lopen voor meer informatie over de vacatures, om ter plekke te solliciteren of om een kijkje te nemen in het nieuwe hotel.

Over Hilton The Hague
Het 195 kamers tellende hotel komt op de hoek van de Zeestraat en de Scheveningse Veer, direct naast Panorama Mesdag. Met een minimale afmeting van 31 m2 krijgt het de grootste hotelkamers van de stad. Uniek wordt de executive lounge op de vijfde verdieping waar de gasten zullen beschikken over een privélounge en royaal terras met uitzicht over historisch Den Haag. Ook uniek worden de 10 appartementen die op de zesde verdieping gerealiseerd en waarbij de gebruikers van alle hotelfaciliteiten kunnen profiteren. In het ontwerp van Hilton The Hague zijn elf vergaderzalen opgenomen, waaronder een balzaal geschikt voor evenementen tot 400 gasten. Het grand café wordt uitstekend geschikt voor lunchbesprekingen, informele ontmoetingen of gewoon een kopje koffie. Per 1 januari 2010 wordt Karin van den Berg Hotel Manager van Hilton The Hague. Zij zal, in overleg met algemeen directeur Jan van der Putten, verantwoordelijk zijn voor de dagelijkse gang van zaken in het hotel.

Over Hilton Worldwide
Hilton Worldwide is wereldwijd het toonaangevende 'hospitality'-bedrijf voor de gehele accommodatiesector, van luxueuze hotels en resorts met volledige dienstverlening en van alle gemakken voorzien, tot suites voor langdurig verblijf en hotels in de middenklasse. Hilton Worldwide biedt al 90 jaar de beste accommodaties, dienstverlening en voorzieningen en creëert daardoor meerwaarde voor zakelijke en 'gewone' reizigers. Het bedrijf wil deze traditie voortzetten door ervoor te blijven zorgen dat gasten het verblijf in al zijn accommodaties overal ter wereld als heel bijzonder ervaren. De 3.300 hotels in 77 landen opereren onder verschillende merknamen, zoals Waldorf Astoria Hotels & Resorts, Conrad Hotels & Resorts, Hilton, Doubletree, Embassy Suites Hotels, Hilton Garden Inn, Hampton Inn & Suites, Homewood Suites by Hilton, Home2 Suites by Hilton en Hilton Grand Vacations. Het bedrijf beheert daarnaast Hilton Honors®, een uitzonderlijk beloningsprogramma voor gasten. Meer informatie: www.hiltonworldwide.com.


- EINDE PERSBERICHT -