Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Buren, 9 november 2009

Het hoogtepunt van de barokmuziek is te beluisteren op zaterdag 28 november in de St Lambertuskerk in Buren. Het Sweelinck Barokorkest van het Conservatorium van Amsterdam speelt onder leiding van Lucy van Dael Brandenburgse concerten van J.S. Bach. Het concert begint om 20.15 uur in de met kaarsen verlichte kerk.

De zes Brandenburgse concerten van J.S. Bach zijn bijzonder vrolijk, virtuoos en vormen ongetwijfeld het hoogtepunt van de barok. In muzikaal opzicht zijn ze allemaal heel verschillend. Ze zijn niet bedoeld zijn voor een enkel solo-instrument, maar voor verschillende combinaties van strijk- en blaasinstrumenten. De Brandenburgse concerten horen tot de mooiste composities van Bach. Het Sweelinck Barokorkest speelt de concerten 3 tot en met 6.

Het Sweelinck Barokorkest is samengesteld uit jong talent van het Conservatorium van Amsterdam. Het orkest staat onder leiding van Lucy van Dael. Zij was een van de oprichters van het Orkest van de 18e eeuw. Lucy geeft regelmatig cursussen en workshops aan conservatoria over de hele wereld.

Losse kaarten a ¤ 15 zijn of te koop bij De Kaarsenmakerij in Buren of te reserveren per email info@muziekinburen.nl. Voor kinderen tot en met 12 jaar geldt het speciale tarief van ¤ 7,50. De kerk is open vanaf 19.45 uur; koffie en thee is dan ook verkrijgbaar. Nadere informatie is te vinden op de website www.muziekinburen.nl

De concerten worden georganiseerd door Muziek in Buren. De stichting ontving in 2007 de Cultuurprijs

van de gemeente Buren. Aanmelden voor de mailinglijst is mogelijk via info@muziekinburen.nl

---------