Gemeente De Wolden

Zuidwolde, 27 november 2009

[pic]


Persbericht

Officiële start omgevingsproject Dr. Larijweg
Wethouder Damming verricht openingshandeling

Op 28 november 2009 om 10.00 uur verricht wethouder Bert Damming van de gemeente De Wolden de openingshandeling van het omgevingsproject Dr. Larijweg. Tevens geeft hij het startschot voor de gezamenlijke werkdag in Ruinerwold. Dit gebied is één van de meest waardevolle cultuurlandschappen van Drenthe. Damming: "Een opknapbeurt van de Dr. Larijweg stond al langer op de wensenlijst van de gemeente. We zijn reuze blij dat we nu daadwerkelijk starten".

Samenwerking
Bij het omgevingsproject Dr. Larijweg werkt gemeente De Wolden samen met Landschapsbeheer Drenthe en de inwoners van de Dr. Larijweg in Ruinerwold. Doel van het project is het behoud van eenheid tussen de boerderijen, de erven, de weg met de 1.400 beroemde hoogstamperenbomen en het omliggende slagenlandschap. Het project is mede mogelijk dankzij een financiële bijdrage van de Provincie Drenthe.

Werkzaamheden
Met het project krijgen de hoogstamperenbomen extra onderhoud. Waar nodig worden de bomen gesnoeid en vervangen. Het project voorziet verder in het herstellen en heraanleggen van een aantal huisbrinken en boomgaarden, het aanplanten van meidoornhagen en erfbomen en het heraanleggen van elzensingels. Damming: "Met name de unieke hoogstamperenbomen verdienen aandacht. Ze horen bij de traditie in Ruinerwold. Door extra onderhoud kan de gemeente een mooie bijdrage leveren aan deze bijzondere traditie."

Opening
Wethouder Damming opent het project samen met een aantal kinderen uit de omgeving. De opening vindt plaats op de Dr. Larijweg 141. Direct na de opening om 10.00 uur steken de bewoners van de Larijweg in een feestelijke sfeer gezamenlijk de handen uit de mouwen. Iedereen is welkom mee te werken. Kleding en karren liggen klaar en deskundigen van Landschapsbeheer Drenthe zijn aanwezig voor adviezen en tips over het plantgoed.

///////////////////////////////