TROS

Afdeling Communicatie
Hilversum, 28-11-2009

PIERRE KARTNER SCHRIJFT SONGFESTIVALNUMMER

Pierre Kartner, ook bekend als Vader Abraham, schrijft en componeert het nummer voor het Eurovisie Songfestival 2010. Hij is door de TROS gevraagd een Nederlandstalig nummer te maken.

Peter Kuipers, directeur TROS: "We zijn er trots op dat Pierre Kartner direct 'ja' zei toen wij hem benaderden. Hij is een zeer groot componist, misschien wel de grootste van ons land. We vinden hem de meest geschikte persoon om een Nederlandstalig nummer te maken met internationale allure. We hebben veel vertrouwen in hem en zijn jarenlange ervaring."

Pierre Kartner is zeer vereerd: "Het is de grootste opdracht die ik de afgelopen tijd heb gekregen. Ik vind het een eer om dit te mogen doen. En dat het een Nederlands nummer wordt, daarvan zeg ik: eindelijk weer zingen zoals we spreken!"

Tijdens de halve finales op 25 en 27 mei 2010 en de finale op 29 mei 2010 van het Eurovisie Songfesival in Oslo wordt het commentaar verzorgd door TROS-presentator Daniël Dekker en Songfestivalkenner Cornald Maas.

Over de invulling van het Nationaal Songfestival, dat op 31 januari en 7 februari wordt uitgezonden, maakt de TROS binnenkort meer bekend.

Nieuws en meer informatie over het Songfestival is te vinden op: www.songfestival.nl




TROS