Politie Zeeland


---


Z-3513-2009 Fietsenkijkdag in Hulst
Op het politiebureau in Hulst wordt op woensdag 2 december a.s. een fietsenkijkdag gehouden.
Tussen 09.00 en 17.00 uur kunt u komen kijken of uw vermiste fiets er tussen staat. Vergeet u niet uw proces-verbaal van aangifte mee te nemen of een passende fietssleutel.

Z-3514-2009 Rijbewijzen ingenomen voor rijden onder invloed, Terneuzen
Door de politie in Terneuzen zijn afgelopen nacht de rijbewijzen ingenomen van twee automobilisten die kort na elkaar in dezelfde auto reden.
Zaterdag omstreeks 01.30 uur zagen agenten drie dronken personen de Nieuwstraat uitlopen, een auto instappen en vervolgens wegrijden. Op de Guido Gezellestraat werd de betreffende auto aan de kant gezet ter controle. De bestuurder, een 36-jarige man uit Noord-Holland, bleek teveel alcohol te hebben gedronken en werd meegenomen naar het politiebureau voor de ademanalyse. Bleek dat hij ruim 2,5 maal de toegestane hoeveelheid had gedronken waarna zijn rijbewijs werd ingevorderd.
De man was het hier niet mee eens en eiste een tegenonderzoek. Door een arts werd bloed van hem afgenomen. De kosten hiervan, ongeveer 85 euro, komen voor zijn rekening. Het bloed wordt voor onderzoek opgestuurd naar het NFI in Den Haag.

Samen met zijn twee passagiers verliet hij rond 03.45 uur het politiebureau aan de Rosegracht. Ze werden gewaarschuwd niet te gaan autorijden. Toch had één van hen, een 38-jarige Terneuzenaar, deze waarschuwing in de wind geslagen en reed weg in de auto vanaf de parkeerplaats voor het bureau. Ook hij werd aangehouden voor rijden onder invloed. Hij had drie maal de toegestane hoeveelheid alcohol gedronken waarop ook zijn rijbewijs werd ingenomen.

O-3515-2009 Auto in de sloot, Zierikzee
Op de N59 is zaterdag rond 01.00 uur een 28-jarige man uit de gemeente Schouwen-Duiveland met zijn auto in de sloot beland.
Ter plaatse gekomen, zagen agenten een auto in de sloot liggen. De enigszins natte, niet fris geurende en beschonken bestuurder zat bij getuigen in de auto. De 28-jarige man ging vrijwillig mee naar het politiebureau voor de ademanalyse. Bleek dat hij teveel alcohol had gedronken waarvoor hij een rijverbod kreeg van twee uur. Op het bureau kon hij tevens onder een warme douche.

Z-3516-2009 Dronken automobilist rijdt over paaltjes, Hulst
Op de Gentsestraat is zaterdag omstreeks 02.20 uur een 51-jarige man uit de gemeente Hulst met zijn auto over een tweetal paaltjes gereden.
Door onbekende oorzaak had hij de controle over zijn auto verloren waarna hij ter hoogte van de Traverse over enkele paaltjes reed. De auto liep hierdoor aan de rechtervoorzijde flinke schade op. De 51-jarige bestuurder raakte bij het ongeval gewond en werd met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis in Terneuzen. Agenten hadden het vermoeden dat de man onder invloed achter het stuur van zijn auto had gezeten. Omdat een ademanalyse, ondanks de medewerking van de man, niet mogelijk was, werd een bloedproef afgenomen. In afwachting van de uitslag hiervan is zijn rijbewijs ingevorderd.