Ingezonden persbericht


Eindhoven, 23 juli 2008
Speedfest Announcement

Speedfest 4

Het jaarlijkse monsterbal van Peter Pan Speedrock beleeft dit jaar op 28 november zijn vierde editie. In 2008 was het festival totaal uitverkocht. Ruim 4000 bezoekers genoten in het Klokgebouw te Eindhoven van The Bellrays, Batmobile, The Casualties, Entombed, Black Label Society en meer uitblinkers in het harde muziekspectrum.

Speedfest 2009 belooft wederom een even luidruchtig als gevarieerd festijn te worden, gezien de bands die Neerlands hardst rockende driemanschap inmiddels heeft gestrikt: Banane Metalik
Veruit de beste psychobilly die Frankrijk ooit heeft voortgebracht. Banane Metalik spreekt zelf van gore 'n' roll, gestaafd met theatrale optredens.
Death Angel
Deze Bay Area-thrashers zijn sinds de jaren tachtig al welkome gasten in Eindhoven, dankzij loeistrakke, inventieve metal die ook buiten de scene waardering oogst. G.B.H.
De Engelse punkveteranen waren vorig jaar genoodzaakt af te zeggen. Daarom zijn ze vastberaden om dat furieus recht te zetten.
Karma To Burn
Superieure desert rock met psychedelische ondertonen. De spanningsboog van dit gedreven drietal rijkt van West Virginia tot de Lichtstad.
U.S. Bombs
Californische punkrock met levende skate-legende Duane Peters als boegbeeld. De oorspronkelijke bezetting komt naar Speedfest, dus het zal classics regenen. En dit zijn nog maar enkele van de bands die op het Speedfest-affiche zullen prijken. Peter Pan Speedrock zal de line-up in de komende maanden verder gestalte geven, met zowel bekende namen als culthelden. Het belooft dus weer een grandioze dag te worden voor een bonte menigte van Speedrockers, punks, psycho's, skins, metalheads, hardcore diehards, rootsliefhebbers en rock & roll-afficionado's. Uniek in Nederland.
Over Speedfest:
Speedfest is een initiatief van de bandleden van Peter Pan Speedrock en vertegenwoordigt op alle fronten datgene wat zij verstaan onder rock `n' roll. Het is een eendaags indoor festival voor de liefhebber van harde muziek: van hardcore tot psychobilly en van rock `n'roll tot metal. Het festival vindt plaats in het Klokgebouw op het Strijp-S terrein in Eindhoven. De laatste editie was met ruim 4000 bezoekers uitverkocht. Zie voor meer informatie www.speedfest.nl.