Ingezonden persbericht



Werelddorp Westerpark: OP GROOT FORMAAT.

Op zaterdag 28 november om 16.00 uur vindt de opening plaats van de buitententooonstelling van Werelddorp Westerpark, met een rondleiding langs foto's uit het gelijknamige fotografieproject. In 12 etalages van Kunsttraject in de Staatsliedenbuurt zijn foto's uit de tentoonstelling Werelddorp Westerpark te zien. Bovendien komen vanaf die dag op diverse plekken in stadsdeel Westerpark foto's in groot formaat te hangen. De in totaal 7 foto's van rond de 2 bij 1,5 meter, gemaakt van en door mensen uit Westerpark, worden bevestigd op steigers van verschillende bouwprojecten van Ymere en De Key. Te beginnen in de Van Hogendorp/Boetzelaerstraat en de Spaarndammerdijk. Aan de hand van een locatiekaart als fiets/wandelroute zijn alle foto's in de buurt gemakkelijk te vinden.

Met dit initiatief brengt Stichting Building Bridges een selectie van het fotografische werk van bijna 80 mensen uit Westerpark bijeen in de leeftijd van 7 tot 63 jaar. Het begon allemaal met een serie gratis fotografielessen die door Stichting Building Bridges in samenwerking met het Huis van Aristoteles werd gegeven.

Het resulteerde in een veelvoud van treffende beelden die soms ontroerend, soms schrijnend en dan weer grappig zijn.

Samenwerking en sponsors

De beelden zijn door initiatiefnemer Nadette de Visser opgenomen in een boek en de tentoonstelling. In een 126 pagina's full colour boek zijn de foto's, begeleid door korte verhalen van en over de deelnemers en de buurt terug te vinden. De beeldredactie gebeurde in samenwerking met Daya Cahen, met grafisch ontwerp door Titus Vegter.

De sponsors van Werelddorp Westerpark zijn: Oranjefonds, DMO (Dienst Maatschappelijke Ontwikkeling Amsterdam), het Amsterdams Fonds voor de Kunst en de Fundatie Van den Santheuvel, Sobbe, Ymere en De Key. Werelddorp Westerpark wordt ondersteund door IJsterk en Stadsdeel Westerpark en SVP kunst.

De opening van Werelddorp Westerpark OP GROOT FORMAAT vindt plaats van 28 november 2007 op het Van Limburg Stirumplein, om 1600 uur.

De locaties van Werelddorp Westerpark OP GROOT FORMAAT:

-Spaarndammerdijk en Van Boetzelaerstraat/Van Hogendorpstraat (vanaf 28 november). De Wittenkade en locaties van De Key vanaf januari.

De tentoonstelling in de etalages van Kunsttraject zal lopen tot en met 11 december 2009, de foto's op de stellages van Ymere en De Key zullen tot lang na die tijd te zien zijn.

Het boek 'Werelddorp Westerpark' is te koop in The Island Bookstore in de Westerstraat of te bestellen bij werelddorpwesterpark@gmail.com voor 15 euro.

Voor verdere vragen kunt u contact opnemen met:



Ingezonden persbericht