vbv De Graafschap

Joost Volmer beëindigt voetbalcarrière

Joost Volmer en Betaald Voetbal De Graafschap B.V. hebben in goed overleg besloten het contract van de verdediger per 1 januari 2010 te ontbinden.

De 35 jarige Volmer liep in de voorbereiding van het huidige seizoen een zware knieblessure op. Na een maandenlang revalidatietraject heeft Joost Volmer, in overleg met de medische staf, besloten een punt te zetten achter zijn voetbalcarrière. " Het risico wordt te groot als ik alles op alles zou zetten om weer aan het voetballen te komen, ik moet ook denken aan mijn leven buiten het voetbal", aldus de routinier. "Ik ben te veel sportman om zo maar een beetje mee te lopen. Als ik ga, dan ga ik voor 100%. Dat is net zo fair voor beide partijen. Die 100% zit er niet meer in, dan moet je stoppen. Het makkelijkste was geweest om mijn contract tot het einde van dit seizoen uit te zingen, maar daarvoor hebben de club en ik een veel te goede band. Ik heb bij De Graafschap fantastische jaren gehad, het is een mooie club. Het is mij er dan ook veel aan gelegen om op een manier te vertrekken, die voor beide partijen het beste is".

Volmer begon in 1993 in het betaalde voetbal bij FC Twente, daarna speelde hij bij Helmond Sport, VVV, MVV, Fortuna Sittard, AZ, West Bromwich Albion, FC Den Bosch en vanaf 2005 bij De Graafschap. Hij speelde maar liefst 347 wedstrijden in het betaalde voetbal, waarvan 111 voor de ploeg uit Doetinchem.

Op 18 december zal, voor de wedstrijd tegen FC Zwolle, afscheid worden genomen van Joost Volmer.