Ingezonden persbericht



Minister en staatssecretaris van Defensie zetten eerste groet op grootste kerstkaart van Nederland

Utrecht, 28 november 2009 - Een paar duizend Defensiemeddewerkers brengt ook dit jaar de feestdagen ver van huis door; zonder familie en vrienden. Daarom wordt opgeroepen een kerstboodschap achter te laten op de grootste kerstkaart van Nederland. Vandaag tijdens Missie Max in de Jaarbeurs in Utrecht plaatsten minister Eimert van Middelkoop en staatssecretaris Jack de Vries, samen met de artiesten Jan Smit en Nick & Simon, de eerste kerstgroeten voor de uitgezonden militairen. De komende weken gaat de kerstkaart 'on tour', zodat zo veel mogelijk mensen de kans krijgen om een hartverwarmende boodschap achter te laten. Tijdens de kerstdagen zal de gigantische kaart overhandigd worden aan de militairen in Kamp Holland in Uruzgan.
()

()

Defensie en de verschillende thuisfrontorganisaties organiseren elk jaar rond de feestdagen allerlei activiteiten voor de uitgezonden militairen en hun familie. Zo werd dit jaar voor het tweede jaar in samenwerking met omroep MAX een thuisfrontdag, genaamd Missie Max, georganiseerd. Na de handtekening van de minister en de verscheidene artiesten, hebben vele aanwezige familieleden een persoonlijke boodschap voor hun man, vrouw, zoon, dochter of geliefde op de kerstkaart geplaatst.


---

'Dat is de verantwoordelijkheid van Defensie'
De toer met de grootste kerstkaart van Nederland is onderdeel van de campagne: 'Dat is de verantwoordelijkheid van Defensie'. Uit onderzoek blijkt dat ruim 80% van de ouders behoefte heeft aan informatie over Defensie als werkgever. Met advertenties en activiteiten laat Defensie zien dat het een aantrekkelijke en verantwoordelijke werkgever is die veel te bieden heeft op het gebied van opleidingen, actief op zoek is naar vrouwelijke militairen, waar ruimte is om je geloof te belijden en veel aandacht besteed aan het thuisfront.

Programma grootste kerstkaart van Nederland

Den Haag - Plein - Donderdag 10 december
Breda - Grote markt - Vrijdag 11 december
Amsterdam - De Dam - Zaterdag 12 december
Utrecht - Vredenburg - Zondag 13 december
Den Helder - Julianaplein - Woensdagmiddag 16 december Rotterdam - Beursplein voor WTC- Zaterdag 19 december Schiphol - Schiphol Plaza - Nog geen datum bekend


Noot voor redacties
Noot voor de redactie (