Gemeente Zandvoort


Vaccinatie jonge kinderen tegen Mexicaanse Griep (12-11-2009) De minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport heeft het besluit genomen op advies van de Gezondheidsraad om ook jonge kinderen te vaccineren tegen Nieuwe Influenza A (voorheen Mexicaanse griep). Het gaat om:


·Kinderen van 6 maanden tot en met 4 jaar

·Huisgenoten van kinderen van 0 tot 6 maanden

GGD Kennemerland en de gemeenten in de regio zijn sinds de zomer bezig met voorbereidingen op een grieppandemie. De afgelopen week is een start gemaakt met het treffen van voorbereidingen voor de vaccinatie van jonge kinderen, deze week worden personeel en locaties georganiseerd. De uitnodigingsbrief wordt volgende week verstuurd. In de week van 23 november start de eerste vaccinatieronde.

Vaccinatie
Er worden 2 vaccinaties toegediend:

- De eerste ronde in week 48: 23, 24, 25 november
- De tweede ronde in week 51: 14, 15, 16 december De vaccinatierondes worden verdeeld over 6 locaties in de regio Kennemerland; Noord, Midden en Zuid.

Uitnodigingsbrief
De uitnodigingsbrief wordt in week 47 verstuurd. De inhoud is gericht op:
- Kinderen van 6 maanden tot en met 4 jaar.

- Huisgenoten van kinderen van 0 tot 6 maanden.

Vragen en meer informatie
Voor de meest voorkomende vragen kunt u terecht bij:
- Postbus 51 (0800-1100), bereikbaar van 8.00u -20.00u op doordeweekse dagen en in het weekend van 9.00u-17.30u.
- www.grieppandemie.nl

Op de website van GGD Kennemerland www.ggdkennemerland.nl staat een lijst met veelgestelde vragen over de vaccinatie van jonge kinderen en algemene informatie over de griep.

Brochures
De brochure over de vaccinatie voor jonge kinderen wordt meegestuurd met de uitnodigingsbrief. Op de website van GGD Nederland wordt de brochure ook in het Engels, Turks en Arabisch gepubliceerd. In de uitnodigingsbrief staat een verwijzing voor anderstaligen naar de website van GGD Nederland.