Koos Postema en Astrid Kersseboom bij boekhandel Snoek


Boek Astrid en Eef Kersseboom voor Koos Postema in boekhandel Snoek

ROTTERDAM, 20091125 -- Op zaterdagmiddag 28 november om 15.30 uur overhandigen Astrid en Eef Kersseboom in boekhandel Snoek aan Meent 126 in Rotterdam het eerste exemplaar van hun boek Rotterdam aan de hand van mijn (groot)vader - Verhalen over de Maasstad aan Koos Postema. Koos Postema heeft net als Eef Kersseboom op de Kweekschool gezeten in Rotterdam. Daarna signeren Astrid en Eef hun boek op verzoek tot 17.00 uur in de winkel.

Eind jaren dertig loopt een kleuter aan de hand van zijn opa door Rotterdam.
De kleine Eef is onder de indruk en slaat de beelden in zich op. Terwijl hij opgroeit, ziet hij Rotterdam veranderen. Door het bombardement in mei 1940 natuurlijk, maar vooral ook door alle pogingen om na de oorlog om van Rotterdam iets te maken.

De Rotterdammers doen dat niet door terug te grijpen op het verleden, maar door vooruit te kijken. Met vallen en opstaan, met mislukte en geslaagde projecten, met opbouwen en soms toch maar weer afbreken. Het resultaat is een moderne stad, die bruist.

Het is de stad die Eef zijn twee dochters Astrid en Irene toont. Astrid leert aan de hand van haar vader Rotterdam kennen.

In 2009 lopen vader en door Rotterdam en nemen de lezer bij de hand.

Het boek Rotterdam aan de hand van mijn (groot)vader - Verhalen over de Maasstad telt 124 pagina's, boordevol foto's, een onbekend talent van Astrid Kersseboom. De omslagfoto is van NOS-collega Sacha de Boer.

ISBN 978 90 5429 283 8, prijs E 17,00

Inlichtingen over de signeersessie: boekhandel Snoek, Meent 126, 3011 JS Rotterdam, telefoon 010-4139666, info@boekhandelsnoek.nl

Website www.boekhandelsnoek.nl





Ingezonden persbericht