Demonstratie voor Kamp Ashraf


Honderden Iraniërs zullen zaterdagmiddag 15:30-17:00 bijeenkomen op het plein in Den Haag

DEN HAAG, 20091126 -- Honderden Iraniërs zullen namens verschillende Iraanse organisaties en verenigingen zaterdagmiddag bijeenkomen in Den Haag, voor de Tweede Kamer, om te demonstreren in steun voor Kamp Ashraf, de thuisbasis van de Iraanse oppositiegroep de People's Mojahedin Organization of Iran (PMOI).

Afgelopen juli viel het Iraakse leger onder druk van ayatollah Khamenei van Iran, het kamp aan, waarbij 11 leden van de PMOI gewelddadig om het leven gebracht werden. Meer dan 500 leden raakten gewond. De Iraakse premier Nuri Al-Maliki (die loyaal is aan de Iraanse ayatollahs) heeft aangekondigd in december het Kamp te willen ''ontruimen''. De PMOI heeft volgens de vierde conventie van Geneve de status van ''beschermde personen''. Zij mogen niet weggestuurd, verplaatst of gedeporteerd worden.

Volgens aanhangers van de PMOI in Nederland, zullen de Iraakse machten opnieuw het kamp aanvallen, wat zal resulteren in nog een bloedbad. De PMOI die vrijwillig in 2003 zijn wapens heeft overgedragen aan de V.S, heeft volgens de aanhangers bescherming en verdediging nodig. Zij zijn al voor meer dan 20 jaar in Kamp Ashraf gestationeerd. (Kamp Ashraf is vlakbij de grens van Iran).

In de afgelopen maanden hebben de Iraakse troepen medicijnen, voedsel en brandstof tot het kamp geweigerd. Ook worden doktoren, specialisten, journalisten en parlementariers niet toegelaten. Op deze manier probeert Irak, onder druk van Iran, het kamp volledig af te sluiiten.

De Iraniërs zullen met spandoeken, posters, en trompetten en muziek aanwezig zijn. Hierbij zullen verschillende organisaties, waaronder de Iraanse jongerenorganisatie in Nederland, spreken.

Jtwnetwork.nl





Ingezonden persbericht