GroenLinks-Congres op 28 november 2009

Op zaterdag 28 november 2009 is het komende GroenLinks-congres, met voorafgaand aan het congres een ochtendprogramma met o.a. Campagne-activiteiten en activiteiten voor nieuwe leden, werkgroepen en GroenLinks-jongeren.
Lokatie is Theater Gooiland in Hilversum.

Activiteitenprogramma in de ochtend
Voorafgaand aan het Congres vinden in de ochtend diverse activiteiten plaats, zoals een nieuwe ledenbijeenkomst, de bijeenkomst Zin in 2010 als voorbereiding op de gemeenteraadsverkiezingen, activiteiten van DWARS en een presentatie van de werkgroepen.

Congres in de middag
Het Congres vindt 's middags plaats (13.30 - 18.00 uur). Belangrijkste zaken die op de agenda van het Congres staan zijn de verkiezing van het nieuwe Partijbestuur 2010-2013, voorstel m.b.t. wijziging van de de partijraad en de interne verkiezingsprocedure, en de verantwoording van de landelijke fracties en het partijbestuur.

(Amendeerbare) Congresstukken (De congresstukken worden maandag 13 juli op deze website gepubliceerd)
Op het komende Congres zijn een drietal voorstellen amendeerbaar. Deze stukken vind je hier op de website.
Het gaat om:
A. Voorstellen m.b.t. Partijraad
B. Voorstellen m.b.t. (interne) Verkiezingsprocedure C. Voorstellen m.b.t. Overige wijzigingen Statuten en Huishoudelijk Reglement.

Uiterlijk 19 september kunnen wijzigingsvoorstellen (amendementen) op deze congresstukken worden ingediend. Vanaf 23 juli staat hiertoe een amendementenprogramma op deze website. Amendementen kunnen alleen via dit speciale amendementenprogramma worden ingediend. Op 17 oktober vindt de amendementendag plaats: partijbestuur, indieners en congrespresidium bespreken op deze dag gezamenlijk de ingediende amendementen, ter voorbereiding op de behandeling op het congres. De amendementendag vindt plaats in Utrecht (lokatie volgt).

Bekendmaking advies nieuw Partijbestuur
Op het Congres wordt ook een nieuw partijbestuur gekozen. Eind september wordt het advies van de kandidatencommissie over de kandidaten gepresenteerd en op deze website bekendgemaakt.

Aanmelding voor ochtendprogramma en Congres
Vanaf eind september 2009 kun je je aanmelden voor het ochtendprogramma en het Congres.
Wil je tegen die tijd per mail herinnerd worden aan de aanmelding, geef dat dan hier aan.

Iedereen is welkom om te komen naar het ochtendprogramma en het Congres.
Als je je vóór 28 oktober aanmeldt als congresdeelnemer (en langer dan drie maanden lid bent), heb je stemrecht op het Congres.

Op het Congres wordt kinderopvang aangeboden. Ook kun je je opgeven voor een lunch.
Meer informatie volgt op deze website.

Belangrijke data op een rij:
uiterlijk 13 juli 2009: (amendeerbare) congresstukken staan op de website
19 september 2009: deadline indiening amendementen 17 oktober 2009: amendementendag
eind september 2009: bekendmaking advies kandidaten Partijbestuur eind september 2009 tot 27 oktober: aanmelding Congres (met stemrecht voor leden)
28 november 2009: Congres (middag), met activiteitenprogramma in de ochtend

Meer informatie: neem contact op met afdeling Bestuursondersteuning: bestuursondersteuning@groenlinks.nl of 030 - 2399943. NB: Van 23 juli tot 24 augustus is de afdeling Bestuursondersteuning i.v.m. de zomervakantie niet of slechts gedeeltelijk te bereiken.