Ingezonden persbericht


==== PERSBERICHT ===

28 november 2009 - PhiladelphiaSupport symposium

Zeggenschap in de zorg - droom of werkelijkheid?

Hoe is het eigenlijk gesteld met de zeggenschap van mensen met een beperking? Hebben zij invloed op de loop van hun leven? Om een antwoord op deze vraag te vinden, organiseert PhiladelphiaSupport op zaterdag 28 november 2009 in Amersfoort het symposium 'Zeggenschap in de zorg - droom of werkelijkheid?'

Kunnen mensen met een beperking vertellen wat zij willen? Hebben zij invloed op de loop van hun eigen leven? Zien en horen de mensen die om hen heen staan wel wat zij ten diepste nodig hebben om hun leven zo te leven als zij het zelf willen, in het groot en in het klein? Geven zij hun hierbij de gewenste ondersteuning? En hoe staat het met de zeggenschap in cliëntenraden? Is daar sprake van werkelijke invloed? Op 28 november gaat PhiladelphiaSupport tijdens het symposium 'Zeggenschap in de zorg - droom of werkelijkheid?' op zoek naar antwoorden.

De openingstoespraak wordt verzorgd door mevrouw Lucie Claessen (Inspectie voor de gezondheidszorg, programmaleider gehandicaptenzorg). Dagvoorzitter is de heer Tijs van den Brink (journalist en presentator van o.a. Netwerk en Knevel & Van den Brink).

Vanuit drie verschillende invalshoeken wordt het thema (mede)zeggenschap belicht: mensen met een beperking en ouders/belangenbehartigers, politici/ bestuurders en zorgaanbieders. Met elkaar gaan zij tijdens het ochtendgedeelte in gesprek over zeggenschap en solidariteit, over maatschappelijke verantwoordelijkheid en grenzen aan zeggenschap.

's Middags zijn er diverse ontmoetingsplaatsen waar


- mensen u laten zien hoe zij in het land bezig zijn met (mede)zeggenschap


- u kunt reageren op stellingen en uitspraken


- u volop de ruimte krijgt voor discussie.

Meer informatie over het symposium vindt u op www.philadelphiasupport.nl. U kunt zich via de website aanmelden. Niet leden betalen E 50,--. PhiladelphiaSupportleden hebben gratis toegang. Plaats: ROC Midden Nederland, Disketteweg 10, Amersfoort, 5 minuten lopen van station Amersfoort Schothorst. Aanvang: 10.30 uur.

========= noot voor de redactie,

Ingezonden persbericht