Ingezonden persbericht


Kasteel Heeswijk: Huis van Sinterklaas!

In de vanaf 2 november elke werkdag uit te zenden jeugdserie 'De club van Sinterklaas' is Kasteel Heeswijk dit jaar een aantal weken lang in volle glorie de residentie van Sinterklaas in Nederland. RTL 4 zendt de serie uit (16.35 uur: herhaling vorige dag, 16.50 uur nieuwe aflevering). Kasteel Heeswijk is dit jaar dus het huis van Sinterklaas! Op het kasteel, we draaien er niet omheen, zijn we zo trots als een pauw, en organiseren omtrent dit heuglijke feit daarom drie 'S.O.D.'s'.wat dat zijn? Sinterklaas Open Dagen! Deze zijn op zaterdag 28 en zondag 29 november én op woensdag 2 december aanstaande.

Sinterklaas Open Dagen op Kasteel Heeswijk
Tijdens de Sinterklaas Open Dagen op zaterdag 28 en zondag 29 november én op woensdag 2 december is Kasteel Heeswijk, alle dagen van 13 tot 17 uur, open voor Sinterklaasfans uit het hele land en van elke leeftijd. Het zal er wemelen van de uitzinnig uitgedoste zwarte pieten. RTL 4 kijkers zullen op het fraaie kasteel veel vanuit de tv serie herkennen.

Druk, druk, druk
Overal op Kasteel Heeswijk maken de Pieten zich vreselijk druk. Of ze nu trappen zitten te poetsen, schilderijen staan af te stoffen, jute cadeauzakken aan het vullen zijn, of de Sint weer eens lopen te zoeken, alles gaat gepaard met veel geluid, veel beweging en vooral heel veel verwarring. Een gedoe van jewelste!

Muisstil.

Sint's schimmel Amerigo staat prachtig te zijn tussen de strobalen en de winterpenen op de binnenplaats. Fotopiet wil daar best een plaatje van je schieten hoor! Tekeningen, versjes en verlanglijstjes mogen naar de postkamer in de super-de-luxe Ridderzaal worden gebracht, waar ook de inpakpieten aan het werk zijn. In de werkkamer van Sinterklaas - de bibliotheek - is het muisstil, en voor zijn slaapkamer staat een piet de wacht te houden.maar waarom eigenlijk?

'Coole pepernotenroute door kasteel'

De Keukenpiet werkt zich in de oude kasteelkeuken in het zweet. De stapels speculaas zijn niet meer overeind te houden. Er worden Sinterklaasliedjes gespeeld en gezongen, maar ook spannende Sinterklaas verhalen verteld. Kinderen kunnen, met hun ouders, heerlijk de weg kwijt raken tijdens een coole 'pepernotenroute' door het kasteel.

Sint's Koffiehuisje
Natuurlijk is tijdens de Sinterklaas Open Dagen ook het koffiehuisje van de Sint (Brasserie Het Koetshuis) geopend, en niet alleen voor koffie. Je kunt er thee krijgen en warme chocomel, maar ook speculaas, suikergoed en gebakjes, zolang het maar zoet is. (Maar als je het fluisterend vraagt is er misschien ook wel wat hartigs verkrijgbaar.)

Volg de avonturen van de 'Club van Sinterklaas' op de televisie en kom naar Kasteel Heeswijk om te kijken hoe het kasteel van Sinterklaas er dit jaar in het echt uit ziet!

'De club van Sinterklaas', uitgezonden elke werkdag vanaf 2 november 2009 op RTL 4, 16.35 uur: herhaling vorige dag, 16.50 uur: nieuwe aflevering. Sinterklaas Open Dagen op Kasteel Heeswijk op zaterdag 28 en zondag 29 november én op woensdag 2 december 2009, alle dagen van 13.00 tot 17.00 uur. Kijk ook eens op de websites:

www.declubvansinterklaas.nl en www.kasteelheeswijk.nl .

Entree: voor iedereen vanaf 3 jaar E 3,00.

========================einde persbericht========================




Ingezonden persbericht