Evangelische Omroep

BLAUW BLOED VOLGT FAMILIE VAN VOLLENHOVEN IN NEW YORK Zaterdag 28 november om 19.35 uur op Nederland 2

Deze week een bijzondere uitzending van het EO-royaltyprogramma Blauw Bloed. Presentator Jeroen Snel is afgereisd naar New York om verslag te doen van het bezoek aan The Big Apple van de voltallige familie Van Vollenhoven. Prinses Margriet, Pieter van Vollenhoven, de prinsen Maurits, Bernhard Junior, Pieter-Christiaan en Floris en hun echtgenotes, allemaal geven zij acte de présence op het jaarlijkse Peter Stuyvesant Bal. Ze vertellen in exclusieve interviews waarom zijn naar dit bijzondere galabal zijn afgereisd. Kijk voor meer info op www.blauwbloed.tv

Royals in New York
Het bezoek van de familie Van Vollenhoven heeft alles te maken met het feestjaar waarin 400 jaar betrekkingen tussen Nederland en New York centaal staan. Het prestigieuze Peter Stuyvesant Bal is dit jaar extra speciaal doordat het de officiële afsluiting vormt van het feestjaar. Om de goede band met New York extra kracht bij te zetten, woont de familie Van Vollenhoven ook een speciale kerkdienst bij in de St. Mark's Church in Bowery. Een kerk met een bijzondere Nederlandse geschiedenis, want ze werd gebouwd door de laatste Hollandse gouverneur van Nieuw Amsterdam; Peter Stuyvesant. Pieter van Vollenhoven vertelt presentator Jeroen Snel bij deze gelegenheid over zijn bijzondere band met New York.

Royals in eigen land
Ook in eigen land zitten de royals niet stil. Koningin Beatrix is samen met prins Willem-Alexander en prinses Máxima aanwezig bij het 50-jarig jubileum van het Genootschap van Hoofdredacteuren. Tien jaar geleden deed onze vorstin tijdens zo'n zelfde bijeenkomst de opmerkelijke uitspraak 'De leugen regeert'. Prinses Máxima komt donderdag in actie tijdens het 'Music Matters Festival' in Rotterdam-Delfshaven. Het doel is om door middel van muziek kinderen en jongeren meer met elkaar in contact te brengen.

Prinses Mabel
Tenslotte in Blauw Bloed aandacht voor prinses Mabel. In Nederland zien we maar weinig van deze prinses. Onlangs was ze in Amsterdam om in het Tropeninstituut een conferentie bij te wonen. Blauw Bloed onderzoekt hoe het dagelijks leven van Prinses Mabel eruitziet.

Dit en nog veel meer koninklijk nieuws uit binnen- en buitenland in Blauw Bloed, vanaf 19.35 uur op Nederland 2. Presentatie: Jeroen Snel.


---

Noot voor redactie,