Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Betreft: uitreiking certificaten ouderparticipatie bij Welzijnsstichting Surinamers in Tilburg door wethouder Jan Hamming.

Tilburg, 24 november 2009
Wethouder Jan Hamming (integratie) reikt a.s. zaterdag certificaten uit aan migrantenouders.
A.s. zaterdag zal wethouder Hamming tijdens een afsluitende bijeenkomst van het `project ouderparticipatie' aan 17 ouders een certificaat uitreiken. De ouders, van Surinaamse, Antilliaanse, Somalische en Ethiopische afkomst krijgen een certificaat overhandigd vanwege hun deelname aan de cursus ouderparticipatie.
Het afgelopen jaar is de Welzijnsstichting Surinamers (WST) in Tilburg met een cursus voor nieuwe Nederlandse ouders gestart. De WST wil dat ouders na het volgen van de cursus in staat zijn om actief de schoolloopbaan van hun kind te volgen. Samen met ouders of opvoeders is gezocht naar antwoorden op vragen die uit de praktijk komen, van zowel ouders als leerkrachten. Ouders hebben tijdens de cursus praktische handvatten en informatie ontvangen over de recente ontwikkelingen op het gebied van onderwijs. De afsluitende bijeenkomst wordt gehouden a.s. zaterdag 28 november en begint vanaf 13.30 uur in de Langestraat 13 in Tilburg.

Bijlagen:

1. Programma afsluitende bijeenkomst in het gebouw van de WST
2. Folder cursus ouderparticipatie



Ingezonden persbericht