TROS

Afdeling Communicatie
Hilversum, 24-11-2009

Radio
TROS MUZIEKCAFÉ
Uitzending zaterdag 28 november
Radio 2 - 16.00 uur

ELLEN TEN DAMME TE GAST BIJ TROS MUZIEKCAFÉ

Op zaterdag 28 november ontvangt Daniël Dekker in het TROS MUZIEKCAFÉ: Ellen ten Damme, een vrouw die alles kan: zingen, liedjes schrijven, musiceren, acteren en die afgelopen zomer met het circusprogramma 'Cirque Stiletto' het statige Carré betoverde. Maar die nog nooit in haar moedertaal zong. Totdat ze zes jaar terug op een Amsterdams terras meesterdichter Ilja Leonard Pfeijffer ontmoette. Samen schreven ze de single 'Durf Jij' en in TROS MUZIEKCAFÉ zingt Ellen deze single.

Het muziekgenre van JP den Tex heet 'Americana'. JP is een rasechte singer/songwriter, die zich voor het eerst zelfstandig op het toneel van de Nederlandse theaters waagt. Naast een karaktervol zanger blijkt hij namelijk ook een boeiend verteller over zijn muzikale reistocht. Bijgestaan door gitariste Yvonne Ebbers rijgt hij de liedjes van 'American Tune' aaneen met grappige en af en toe ontroerende reisfragmenten.

De 25-jarige Linda Smeets is afgestudeerd aan het conservatorium van Utrecht in Lichte Muziek Zang. Ze zat in de theatershows 'She got game 3' van Leoni Jansen en 'Saus' van Rowwen Hèze. Maar nu staat ze solo op de bühne. Haar debuut-cd 'Proudly presenting myself' bevat zes zelf geschreven nummers. Zaterdag een gesprek en een optreden.

The Scene is de Amsterdamse rockband (1980) met poëtische teksten rond zanger, gitarist, componist en producer Thé Lau. Afgelopen oktober kwam hun 14e album 'Liefde op doorreis' uit. En in februari 2010 start hun uitgebreide theatertournee door Nederland en Vlaanderen. Uiteraard staan ze ook deze zomer weer op de festivals, maar eerst brengen ze een bezoek aan TROS MUZIEKCAFÉ.

TROS MUZIEKCAFÉ komt iedere zaterdag live vanuit Studiocafé De Plantage. U kunt de uitzending gratis bijwonen. De uitzending is van 16.00 tot 18.00 uur op Radio 2. Het adres is Plantage Kerklaan 36 in Amsterdam.

Voor meer informatie: www.muziekcafe.nl