Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Hilversum, 25 november 2009

AVRO KUNSTUUR ZATERDAG 28 NOVEMBER 2009:
WELK PROJECT WINT DE GOUDEN PIRAMIDE?

AVRO KunstUur is hét programma over beeldende kunst. Maar ook over bijvoorbeeld architectuur. Met in KunstUur boegbeelden als Museumgasten, Nieuw in Nederland, Van de Straat of Hollands Design. In het KunstUur van zaterdag 28 november de volgende programma's:

Hollands Design: Piet Oudolf, design met groen
In 'Hollands Design' wordt een beeld geschetst van hedendaags Nederlands design. Deze week staat Piet Oudolf centraal. Hij ontwerpt met groene vingers. Kun je ook met planten en tuinen een bepaald beeld kweken?

Gouden Piramide: 4/4: Wie wint de prijs?
In de serie de Gouden Piramide zien we vijf genomineerde projecten die in aanmerking komen voor deze rijksprijs voor inspirerend opdrachtgeverschap. Dit is de laatste aflevering van dit jaar. De vijf projecten worden nogmaals getoond en vandaag wordt de winnaar bekendgemaakt.

Art 2 See: De kunst- en antiekbeurs PAN in de RAI Amsterdam.

Nieuw in Nederland: Voorstudie van Abraham Bloemaert - Centraal Museum Utrecht Het schilderij 'De aanbidding van de koningen' is het beroemdste doek van de zeventiende-eeuwse schilder Abraham Bloemaert in het Centraal Museum. Sinds kort heeft het museum de voorstudie aangekocht van dit schilderij, waarop het vakmanschap van de meester goed te zien is.

4Art: Ger van Elk
Ger van Elk is één van de belangrijkste Nederlandse conceptuele kunstenaars die internationaal aanzien geniet. Samen met de kunstenaar bekijkt Ann Demeester -directeur van kunsten-centrum De Appel- zijn werk. Dat doen zij in galerie de Expeditie in Amsterdam. Daarna bezoekt zij het verlaten hoofdgebouw van de Rabobank in Utrecht waar een aantal interessante werken van Ger van Elk hangt.

Art XS: Floris in Boijmans Van Beuningen Rotterdam In deze uitzending gaan Floris en Hans den Hartog Jager naar museum Boijmans van Beuningen in Rotterdam om te kijken naar een werk van Magritte. Wat is dat nou? Floris kijkt goed of het schilderij 'Verboden af te beelden' van René Magritte uit 1937 een spiegel of een schilderij is...

KunstUur, 28 november 2009 tussen 17.00 uur en 18.00 uur, wekelijks bij de AVRO op Nederland 2.



Ingezonden persbericht