Ingezonden persbericht


Persbericht-----------------------------------------------------------

Dutch open Rollerblading 28 november, Skateland Rotterdam

Op zaterdag 28 november komt rollerbladend Nederland en Europa bijeen op de Piekstraat 45 te Rotterdam.
In skatepark Skateland Rotterdam vindt die dag de grootste aggressive Inline skate wedstrijd van Nederland plaatst.
In de afgelopen 9 jaar is het Nederlands Kampioenschap uitgegroeid tot een internationaal evenement waar inline skaters uit heel Europa op af komen.

Dit jaar is de Dutch Open Rollerblading onderdeel van de World Rolling Series, dit houdt in dat de deelnemers bij deze contest punten winnen voor de officiele wereld ranglijst.
De organisatie is erg trots om onderdeel te zijn van de World Rolling Series. Het aggressive inline skaten wordt ook wel stuntskaten genoemd, welke in Nederland nog steeds een grote aanhang heeft en wereldwijd steeds groter groeid. Skateland Rotterdam is al jaren de plaats waar het evenement plaats vindt,
Skateland heeft als enige skatepark in Nederland een apart parcours voor inline skaters welke internationale bekendheid geniet.

In 2008 deden er meer dan 100 deelnemers mee uit Nederland, Belgie, Frankrijk, Zwitserland, Oostenrijk, Schotland, Roemenie en Groot Britannie.
Voor dit jaar verwacht de organisatie nog meer deelnemers uit meer landen, waaronder; Israel, Duitsland, Spanje en er gaan zelfs geruchten dat er een Amerikaanse delegatie op het evenement afkomt. De ogen zijn gericht op de kampioen van vorig jaar de fransman Mathias Silhan, door zijn enorme hoeveelheid aan tricks en soepele style is hij voor dit jaar wederom een van de favorieten.
Onder de Nederlandse deelnemers zitten goede kanshebbers, zo stond Rotterdammer Giorgio Oehlers in 2007 nog op het hoogste podium.

De wedstrijd wordt gereden in drie verschillende categorieën; Junioren t/m 14, dames en de senioren vanaf 15 jaar.
Op zaterdag 28 november zal de wedstrijd rond 13.00 beginnen met de voorrondes, de halve finales starten om 17.00 en de finale wordt na de dinerbreak om 20.30 gereden.
Om 22.00 worden de winnaars bekend gemaakt en wordt de prijzenpot van ¤ 1000,- verdeeld. De entree voor publiek is ¤ 2,- -

De Jury is in handen van Randy Abels, Rick van Dijk en de belg Pieter Wijnant, deze drie inline skaters weten door hun jarenlange ervaring als deelnemer en jurylid waar de lat ligt en nemen samen de moeilijke taak op zich de punten te verdelen.
De organisatie van de Dutch Open Rollerblading is in handen van Stichting Skateland in samenwerking met BEM Events en Rollsupport. De dag wordt van deskundig commentaar voorzien door Thomas van Bemmelen.

Op zondag zijn alle internationale sterren nog aanwezig en wordt er nog een gezellige 'sessie' in het Skatepark gehouden.

De Dutch Open Rollerblading wordt gesponsord door: Stichting Skateland, , Skatezone, Rollerwave, RSI the Attraction, Forwardfreestyle, Be-mag.com, MediaMedics.nl, Rollerblade, Razors, The Conference en Red Bull.

--------------------------------------------