Algemene omroepvereniging AVRO

PERSBERICHT

Hilversum, 26-11-2009

ACTRICE LENY BREEDERVELD TE GAST BIJ AVRO OPIUM OP RADIO 1

AVRO's cultuurmagazine Opium op Radio 1 komt zaterdag 28 november, zoals elke week, vanuit Koninklijk Theater Carré in Amsterdam. Publiek is van harte welkom. Tussen 17.30 uur en 19.00 uur komen de volgende onderwerpen aan de orde:


* Leny Breederveld speelt 'Happy Days' van Beckett. 'Happy Days' is een van de eerste monologen voor een actrice en wordt samen met 'Wachten op Godot' en 'Eindspel' beschouwd als het sterkste toneelwerk van Samuel Beckett. Leny Breederveld speelt een vrouw die vastzit in het zand van een woestijn Breederveld speelde jarenlang bij het toneelgezelschap 'Carver'.
* Aldo Druyf neemt de lezer aan de hand in zijn 'Smaakgids Klassieke Muziek'. Hij maakt het grote publiek deelgenoot van zijn kennis van de klassieke muziek met behulp van talloze tips, de bijbehorende smaak-cd en de website www.smaakgids.nl.
* Live muziek van de band Klein. Hun debuutalbum 'A Devil's Bargain' verscheen onlangs op het platenlabel van Excelsior Recordings.
* 'De 80 seconden van' Adrie Hasenbos, gitarist en zanger. In zijn eigen studio nam hij zijn eerste soloplaat 'On The Way Home' op, met tien kleine verhaaltjes.
* Column van Arjan Peters

* Op 2 december opent in het Rijksmuseum van Oudheden in Leiden de tentoonstelling 'Het Egypte van Gustave Flaubert'. Naast bijzondere objecten zijn er 35 originele foto's te zien van de ontdekkingsreis van de beroemde Franse schrijver. Te gast zijn conservator Christian Greco en literatuurcriticus Margot Dijkgraaf. Zij houdt Flauberts reisdagboek 'Reis door de Orient' tegen het licht. Was de toen 28-jarige Gustave echt geïnteresseerd in de rijke Egyptische historie of had hij een ander doel?
* Literair recensent Erik van Neer bespreekt de nieuwste Nederlandse boeken. Dit keer drie boeken over de liefde.
* De Virtuele vitrine met Mylou Frencken

* Iedere week wordt er tijdens de laatste tien minuten van Opium een deel van het hoorspel 'Oeroeg' uitgezonden. Deze keer het vijfde deel, gemaakt door de HoorSpelFabriek, naar het gelijknamige boek van Hella Haasse.

Presentatie: Hans Smit

Opiumuitzendingen zijn ook te beluisteren via opiumradio.nl.