Ingezonden persbericht


PERSBERICHT = = = = = MAASTRICHT UMC+ = = = = = PERSBERICHT

Tweede polikliniek in Oncologiecentrum

MAASTRICHT, 26 november 2009 - In het Oncologiecentrum van het academisch ziekenhuis Maastricht wordt aanstaande zaterdag, 28 november, een tweede polikliniek geopend. De poli is in eerste instantie het werkterrein van het multidisciplinair gynaecologisch-oncologisch team, maar in de toekomst zal deze ook gebruikt gaan worden voor de spreekuren van long-oncologie, urologische oncologie en maag-darm-lever-oncologie.

Patiënten met gynaecologische kanker worden in de polikliniek van het Oncologiecentrum multidisciplinair behandeld. In het poliklinisch centrum is de zorg rondom de patiënt georganiseerd. Artsen en faciliteiten zijn fysiek samengebracht, waardoor patiënten niet meer naar verschillende afdelingen hoeven. De verschillende specialisten die bij diagnose en behandeling betrokken zijn, kunnen tijdens het spreekuur direct geraadpleegd worden. Zo kan er vanuit verschillende invalshoeken in korte tijd naar de situatie van de patiënt gekeken worden. Een optimale logistiek zorgt ervoor dat diagnose en behandeling sneller beschikbaar komen. "In het Oncologiecentrum zijn er meer faciliteiten om onze unieke multidisciplinaire werkwijze waar te maken", aldus gynaecoloog/ oncoloog prof. dr. Roy Kruitwagen.

Open dag

Aan de opening van de tweede polikliniek is een open dag gekoppeld van het Oncologiecentrum en van MAASTRO CLINIC, de kliniek waar bestralingen plaatsvinden.

Vanaf 11.00 uur is er een zorgmarkt waar u met professionals kunt praten over de meest uiteenlopende zaken als pijnbestrijding in relatie tot kanker, haarstukjes en voeding bij kanker. U kunt deelnemen aan rondleidingen, bijvoorbeeld door het laboratorium, waar u kennis kunt nemen van de nieuwste technieken om diagnoses te stellen. Ook kunt u een kijkje nemen in het Ontmoetingscentrum van het Oncologiecentrum, waar patiëntenvoorlichters als 'gastvrouwen' voor een klantvriendelijke en persoonlijke opvang zorgen. Bij de afdeling radiologie kunt u de 'beeldvormende' apparatuur bekijken en krijgt u te horen hoe bijvoorbeeld een hersentumor op röntgenbeelden kan worden herkend. Bij MAASTRO CLINIC krijgt u uitleg over het traject dat de patiënt die bestraald moet worden, doorloopt.

Op verschillende tijdstippen vinden er vragenuurtjes plaats. Diverse specialisten proberen dan antwoord te geven op uw vragen. Bezoekers aan de open dag dienen zich daarbij wel te realiseren dat de specialisten niet kunnen en mogen ingaan op individuele problematiek.

De open dag vindt plaats in het Dr. Tansgebouw aan de Dr. Tanslaan 12 te Maastricht. Dat ligt aan de noordzijde van het ziekenhuis. Het gebouw heeft een eigen ingang, maar u kunt ook gebruikmaken van de noordelijke ingang van het ziekenhuis en daarna de borden MAASTRO CLINIC of Oncologiecentrum volgen. Parkeren kunt u op de parkeerplaatsen aan de Dr. Tanslaan voor en tegenover MAASTRO CLINIC en op parkeerplaats P5, eveneens aan de Dr. Tanslaan.

De open dag is een gezamenlijk initiatief van het Oncologiecentrum van het azM, MAASTRO CLINIC, HFL Kanker Researchfonds en onderzoeksinstituut GROW.


---




Ingezonden persbericht