TROS

Afdeling Communicatie
Hilversum, 27-11-2009

Radio
TROS KAMERBREED
Uitzending zaterdag 28 november
Radio 1 - 11.04 uur

GASTEN TROS KAMERBREED ZATERDAG 28 NOVEMBER

Ank Bijleveld, Femke Halsema en Diederik Samsom zijn zaterdag 28 november te gast in TROS KAMERBREED.

Ank Bijleveld (CDA) is staatssecretaris van Binnenlandse Zaken. Ze trekt 21 miljoen euro uit om de problemen in krimpregio's op te lossen. In deze gebieden -vooral in Zeeland, Groningen in Limburg- neemt het inwonertal af doordat er minder kinderen worden geboren en jongeren naar de Randstad trekken. Dat heeft onder andere gevolgen voor de economie. Gemeenten proberen mensen vast te houden door flink bij te bouwen, maar de staatssecretaris plaatst daar kanttekeningen bij: gemeenten beconcurreren elkaar te veel waardoor er toch weer leegstand en verpaupering ontstaat.

Femke Halsema is partijleider van GroenLinks. Haar partij heeft zaterdag 28 november een congres en in TROS KAMERBREED blikt ze daarop vooruit: met welke boodschap gaat GroenLinks de gemeenteraadsverkiezingen in? Ook aandacht voor actuele ontwikkelingen, zoals de kilometerheffing en de economische crisis.

Diederik Samsom, Tweede Kamerlid van de PvdA, komt praten over de stijgende kosten voor energie: om duurzame energie mogelijk te maken en de CO2-uitstoot te verminderen moeten burgers en bedrijven meer voor energie betalen. Hoe gaat hij dat aan zijn achterban uitleggen? En heeft hij nog vertrouwen in een goede afloop van de klimaattop in Kopenhagen?

Presentatie: Margriet Vroomans en Kees Boonman

Meer informatie op www.troskamerbreed.nl