Ingezonden persbericht



Rotterdam, 27 november 2009

DE FINALISTEN ZIJN BEKEND!

Van woensdag 25 tot en met vrijdag 27 november vonden in het oude Luxor Theater te Rotterdam de voorrondes plaats van cabaretfestival Cameretten. De negen halve finalisten hebben hun uiterste best gedaan om het publiek en de jury te imponeren met hun voorstelling. Juryvoorzitter Mieke van der Weij maakte na het gastoptreden op vrijdagavond de finalisten bekend.

Door naar de finale zijn, in volgorde van spelen:
Thijs van Domburg met zijn programma 'Ik ben er niet' Jennifer Evenhuis met haar programma 'Hoe moeilijk kan het zijn?'
Martijn Crins met zijn programma 'Nacht en Ontij'

Zij strijden zaterdag 28 november in het nieuwe Luxor Theater te Rotterdam om de prestigieuze jury- en publieksprijs van Cameretten. Bij de prijsuitreiking wordt tevens bekend gemaakt of de persoonlijkheidsprijs dit jaar uitgereikt gaat worden. Deze prijs, onder andere gewonnen door Paul de Leeuw, Jandino Asporaat, Herman Finkers, Ellen Dikker en Marc-Marie Huijbregts, kan ook aan een halve finalist toegekend worden.

Algemene informatie

Nieuwe Luxor Theater
Finale: zaterdag 28 november
Aanvang: 20.00 uur - UITVERKOCHT
Jong Cameretten

Op de avond van de finale starten de inschrijvingen van een nieuw onderdeel van Cameretten: Jong Cameretten. Deze editie is gericht op jongeren tussen de 15 en 27 jaar. Het doel is het aanmoedigen en ze de kans te geven om een programma te bedenken of een bestaand programma te spelen voor een publiek en de selectiecommissie van Cameretten.


---