Erasmus Universiteit Rotterdam

Kopenhagen aan de Maas

Datum
Van: 29 november 2009 19:30
Tot: 29 november 2009 23:00

---

Locatie:
De Unie, Mauritsweg 34-35 Rotterdam

Toelichting
Discussie over nieuw klimaatverdrag tijdens VN-klimaattop in Kopenhagen. Met o.a. Jan Rotmans (DRIFT/EUR), George Brouwer van het Rotterdam Climate Initiative en de Rotterdamse wethouder voor Milieu Rik Grashoff. De Kwestie Live is het maandelijks actuele discussieprogramma van de Erasmus Universiteit Rotterdam.

Rotterdamse oproep aan de VN-klimaattop

Over ruim twee weken vindt in Kopenhagen de VN-Klimaattop plaats. Wereldleiders beslissen hier over de uiteindelijke inhoud van het nieuwe internationale klimaatverdrag, ter vervanging van het Kyoto-protocol. Maar ligt de echte macht voor veranderingen wel bij de leiders van de klimaattop? Daarover discussiëren wetenschappers van de EUR, George Brouwer van het Rotterdam Climate Initiative en de Rotterdamse wethouder voor Milieu Rik Grashoff tijdens de Kwestie Live op donderdag 29 november 2009. De Kwestie Live is het maandelijks actuele discussieprogramma van de Erasmus Universiteit Rotterdam.

De verwachtingen van het nieuwe klimaat zijn hoog gespannen; de noodzaak volgens wetenschappers is nog veel groter. De deelnemers aan De Kwestie debatteren over wie er verantwoordelijk is voor de door te voeren klimaatveranderingen: de overheid, bedrijven, consumenten? Natuurlijk wordt de rol van Rotterdam niet ongemoeid gelaten, met de haven en al de vervuiling is er in de regio wel wat aan klimaatverbetering te behalen. Uiteraard komen de initiatieven en activiteiten vanuit Rotterdam richting Kopenhagen aan de orde.

Prof.dr.ir. Jan Rotmans, oprichter van het Dutch Research Insitute For Transitions van de Erasmus Universiteit Rotterdam (DRIFT) geeft zijn visie op duurzaamheid in relatie tot Rotterdam en Kopenhagen. In het panel zitten Derk Loorbach (DRIFT/EUR), George Brouwer (Rotterdam Climate Initiative), Dennis Iseger (EUR-student, GreenEUR) en de Rotterdamse wethouder voor Milieu, Rik Grashoff.

Vaste presentator en discussieleider van de Kwestie Live is Leon Verdonschot (o.a. VPRO-Wetenschapsquiz en VPRO's 'Iets met Boeken') en vaste columnist Mohammed Benzakour. (schrijver en publicist). Na afloop van het debat (omstreeks 21.45 uur) wordt de film `Age of Stupid' vertoond.

De Kwestie Live is een programma van Studium Generale, Erasmus Podium en Erasmus Magazine en is de "theaterversie" van de webrubriek De Kwestie (EUR, Erasmus Magazine).
Partners voor deze avond zijn GreenEUR en het Rotterdam Climate Initiative.