Provincie Limburg

Nieuws en persberichten

Predikaat 'Hofleverancier' voor 100-jarige Bakkerij Extra Hare Majesteit de Koningin heeft besloten het recht tot het voeren van het Koninklijk Wapen Bij Koninklijke Beschikking Hofleverancier te verlenen aan Bakkerij Extra te Schinnen bij gelegenheid van de viering van het 100-jarig bestaan van deze onderneming. Gouverneur L.J.P.M. Frissen zal op zondag 29 november aanstaande, om 14.50 uur, in de Gasterij Terborg, Heisterbrug 119 te Schinnen, de oorkonde die hoort bij dit Predikaat aan de eigenaren van dit familiebedrijf overhandigen.

De richtlijnen om in aanmerking te komen voor het mogen voeren van het Predikaat Hofleverancier vereisen onder meer dat de onderneming minimaal 100 jaar bestaat en in de branche of bedrijfstak een eerste of vooraanstaande plaats in de regio inneemt.

De oorsprong van dit familiebedrijf ligt in 1909, wanneer Jan Extra, samen met zijn broer Jozef, een kruidenierswinkel begint en zelfgebakken brood gaat verkopen. Bakkerij Extra heeft zich door de jaren heen ontwikkeld tot een ambachtelijke bakkerij, bekend in Schinnen en de regio. Een bedrijf dat naam en faam verworven heeft vanwege zijn specialiteit, het naar oud familierecept vervaardigen van roggebrood. Inmiddels staat de vierde generatie Extra aan het roer van het bedrijf.

27-11-2009 10:31