Gemeente Roermond

Decemberactie: gratis parkeren op Akcros- en ECI-terrein

Op initiatief van de Roermondse binnenstadondernemers heeft het college van B&W ook dit jaar weer besloten het parkeren op het Ackros- en ECI-terrein in de maand december gratis te maken. Met deze maatregel wordt volgens wethouder IJff (Verkeer) en wethouder Van Rey (Stadspromotie) een dagje winkelen in Roermond extra aantrekkelijk. Overal in de binnenstad zijn versieringen aangebracht om de juiste sfeer te creëren.

Met extra koopzondagen (29 november, 20 en 27 december), de eerste zondag van de maand (6 december) en extra koopavonden op 4, 22 en 23 december bieden de binnenstadondernemers volop gelegenheid sinterklaas- en kerstinkopen te doen. De winkels sluiten eerder (om 17.00 uur) op 5, 24 en 31 december. Winkelen in Roermond kan in veel winkels (onder andere in het Designer Outlet, het Retailpark en de Huis- & Tuinboulevard) maar liefst 363 dagen per jaar. Op 1ste Kerstdag (25 december) en Nieuwjaarsdag (1 januari 2010) zijn alle winkels gesloten.

De beide parkeerterreinen, die in de maand december gratis toegankelijk zijn, liggen aan de (zuid)westzijde van de binnenstad en zijn te bereiken via de Bisschop Lindanussingel. Het Akcrosterrein heeft 160 parkeerplaatsen en op het ECI-terrein zijn maar liefst 250 parkeerplaatsen beschikbaar. Meer informatie over parkeren rond de binnenstad vindt u in de gratis brochure, die onder andere verkrijgbaar is aan de balie van de Stadswinkel in het stadhuis. De brochure is te downloaden via de website www.roermond.nl. Op de site www.centrumroermond.nl staat meer informatie onder de knop bezoekers.

In parkeergarage Kazerneplein (Maashaven 144) geldt trouwens het actietarief van 5,- voor een dagkaart (maandag t/m vrijdag) en 2,- in het weekend (zaterdag en zondag). Bovendien is dit de eerste parkeergarage in Limburg waar vanaf 1 december a.s. parkeren per minuut mogelijk is. Als u 1 uur en 1 minuut parkeert betaalt u dus niet meer voor 120 minuten maar voor 61 minuten!

Eerste publicatiedatum: 27-11-2009 Bijgewerkt: 27-11-2009