Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Kamerkoor Concerto Cherise - Je t'aime

o.l.v. MaNOj Kamps

Zondag 29 november, 15.30u
Geertekerk Utrecht

Hindemith- Six Chansons
Debussy - Trois Chansons
Saint-Saëns - Deux Choeurs
Fauré - Madrigal Op.35
Chansons van Clemens, Lassus e.a.

Entrée: ¤ 12,00 / ¤ 8,00 (Student, CJP)

Er zijn weinig talen zo melodieus als de Franse. Geen wonder dat veel van de mooiste poëzie in het Frans geschreven is. En al helemaal geen wonder, dat deze gedichten al eeuwen lang componisten hebben geïnspireerd tot het schrijven van geweldige koormuziek!

Concerto Cherise brengt een programma waarin alles wel een keer voorbijkomt. Liefde, lust, natuur of kunst; niets blijft onbezongen.

Chansons vanaf de Renaissance tot heden zullen de revue passeren in een vermakelijke middag, afgewisseld met pianowerken van componisten met een Frans hart. Wees wel gewaarschuwd: niet alle gezongen teksten zijn even netjes...

Concerto Cherise is een kamerkoor dat enkele jaren geleden is opgericht en bestaat uit ervaren zangers, waarvan de meesten elkaar oorspronkelijk kennen uit de studentenmuziekwereld in Utrecht. De leden van Concerto Cherise zijn tussen de 20 en 35 jaar oud. Het koor staat sinds september 2007 onder leiding van de jonge, veelbelovende dirigent MaNOj Kamps.

Concerto Cherise heeft een zeer gevarieerd repertoire en voert meerdere projecten per jaar uit, zowel a capella als met instrumentale begeleiding.

Op 29 november 2009 geven zij een concert dat in het teken staat van Franstalige muziek. Het koor voert werken uit van Fauré, Hindemith, Debussy en Saint-Saens. Het concert vindt plaats om 15.30 uur in de Geertekerk in Utrecht. Kaarten zijn verkrijgbaar aan de deur.

Meer informatie over Cherise is te vinden op www.concertocherise.nl .