VIP concert Stash in Flagey - 29 november 2009, 15u

16/11/2009 10:30

PRAVDA - PRESSROOM 80

Twee jaar na Blue Lanes en vier jaar na Rock 'n Roll Show ligt dit najaar een nieuw album van Stash in de rekken. De schijf kreeg de naam All That Fire; meteen ook de naam van de theatertour die de band deze winter onderneemt ten voordele van Caprioolkinderen: een organisatie die zich inzet voor straatkinderen in Ethiopië. Op 29 november wordt te dien einde een speciaal VIP-concert georganiseerd in het Flageygebouw in Brussel.

Het lijkt wel een goede gewoonte te worden, om het andere jaar een nieuw album uitbrengen. Met All That Fire grijpt frontman Gunther Verspecht terug naar zijn jaren als misdienaar in zijn geboortedorp Opwijk. De titelsong is immers geïnspireerd op afbeeldingen van de Apostel Paulus in de kerk aldaar. Meer bepaald op het moment dat Paulus wordt getroffen door de bliksem en zich terstond bekeert tot het christendom. Een vurig moment als metafoor voor de dualiteit in eenieders leven: het gevecht tussen goed en kwaad, tussen religie en atheïsme, tussen ballads en rock 'n roll... Rond de zin van het leven kortom.

All That Fire tournee

Op het programma van de theatertour staat naast de integrale uitvoering van de nieuwe CD ook een hele reeks klassiekers. Sadness, I Need A Woman, All That's Left, Fading Out en Adrenaline zijn er daar slechts enkele van en zullen worden begeleid door het 20 man sterke Red Light Symphonic Orchestra onder leiding van dirigent Jan Couck.

VIP-concerten

De theatertournee dient niet louter ter ondersteuning van de CD release, doch vooral ter financiering van Caprioolkinderen; een organisatie waarvan frontman Verspecht samen met Baron Stijn Coninx reeds jaren peter is en die zich inzet voor straatkinderen in het verpauperde Ethiopië.* Te dien einde worden er ook twee VIP-concerten ingelast: een eerste in het Flageygebouw op 29 november en één in de Antwerpse Roma op 22 januari, die de opbrengst nog extra moeten opdrijven. Voor 150 euro krijgt u die dagen o.a. een walking dinner en een besloten concert dat met champagne wordt afgesloten in het bijzijn van de leden van Stash. Een aardige bijkomstigheid is dat de track Thunder and Storm werd opgenomen in Studio 1 van datzelfde Flageygebouw...

Flagey 29/11/2009, 15u

Op zondag 29 november 2009 gaat het concert door om 15u in het prestigieuze Flagey-gebouw te Elsene (Brussel).

Je hebt de keuze tussen een standaardconcert (25 ¤) of een VIP-concert (150 ¤).

Het VIP-concert wordt voorafgegaan door een brunch en wordt afgesloten met champagne in het bijzijn van de leden van STASH. De VIP-toegangstickets geven bovendien recht op de laatste STASH CD 'All That Fire'.

Meer info over het nieuwe album All That Fire en over de gelijknamige tournee:

www.stash.be of www.theatertournee.be

Tickets voor het concert via www.theatertournee.be

* Naar schatting leven er 7.000 kinderen in de riolen van Addis Abeba, de hoofdstad van Ethiopië. Deze rioolkinderen trachten te overleven in de meest mensonwaardige omstandigheden. Ze leven van afval en brengen de nacht door als ratten in de riolen. De stichting Caprioolkinderen - een initiatief van Eddy en Katrien De Nil uit Opwijk - probeert voor deze kinderen een nieuwe start te organiseren door hen gedurende 2 à 3 jaar onderdak en een minimum aan onderricht te verschaffen zodat ze weer uitzicht krijgen op een betere toekomst.

Meer info op www.caprioolkinderen.be

Voor eventuele hyperlinks en bijlagen: Zie het origineel