Landschap Noord-Holland

Persbericht

Heiloo, 17 november 2009

Zwerfexcursie door de Grafelijkheidsduinen, langs strand en vloedlijn

De natuur bij Den Helder is top

Op zondag 29 november van 09.00 tot 12.00 uur maken we een aantrekkelijke zwerftocht door de afwisselende natuur bij Den Helder. Onze gids loopt met u door de Grafelijkheidsduinen en gaat via het strand en de vloedlijn weer terug.

De herfst is een prachtige periode om de natuur te beleven. In de duinen is er een kans op een jagende blauwe kiekendief. Altijd weer prachtig om te zien. En onderweg komen we vast wel sporen van konijnen en vos tegen. Bij de strekdammen zitten inmiddels weer rotganzen die terug zijn uit het hoge noorden. Ze eten er planten zoals zeesla. Meestal zien we er ook steenlopers en kanoetstrandlopers. En de Noordzee zorgt altijd weer voor soorten die de excursie extra de moeite waard maken. Een roodkeelduiker misschien, een zeekoet? Tussen het aanspoelsel doen we dikwijls verrassende ontdekkingen. Als u een verrekijker heeft, raden wij u aan deze mee te nemen. Na afloop is er voor de deelnemers warme chocolademelk op ons kantoor om de excursie in stijl af te sluiten.

Aanmelden is gewenst en kan bij de InformatieWinkel van Landschap Noord-Holland, tel.088-006 44 55. De kosten bedragen ¤ 5,50, Beschermers van Landschap Noord-Holland betalen ¤ 3,50 en kinderen tot 12 jaar ¤ 2,50. Startpunt is het kantoor van Landschap Noord-Holland te Huisduinen aan de Zeeweg 12, 1783 AC Den Helder. Meer informatie op www.landschapnoordholland.nl. Alle buitenactiviteiten in Noord-Holland staan op www.natuurwegwijzer.nl

Noot voor redacties