BNN

Persbericht

Hilversum, 23 november 2009

DENNIS IN EXTASE OP BURNING MAN
3 OP REIS BIJ MEEST EXTREME FESTIVAL OP AARDE

Dennis Storm reist voor 3 op Reis af naar het Burning Man festival, midden in de woestijn van Nevada in Amerika. Een uitgestrekte vlakte, geteisterd door zandstormen, droogte en hitte. Juist op deze plek ontstaat ieder jaar uit het niets een complete stad met vijftigduizend mensen die een week lang hun eigen Mad Max-achtige wereld creëren. Dennis gaat per camper naar het festival en vergaapt zich aan de gigantische kunstobjecten, naakte mensen, ruilhandel, trancemuziek, futuristische rijtuigen, lichtshows en vuurzeeën. 3 op Reis met Dennis op Burning Man is vanaf zondag 29 november drie afleveringen lang te zien van 19.50 tot 20.30 uur bij BNN op 3.

In deel één van de trilogie treft Dennis alle voorbereidingen voor zijn verblijf in Black Rock Desert. Op Burning Man is geen elektriciteit en zijn geen faciliteiten. Alles moet vooraf worden ingeslagen. Sterker nog, zonder de nodige voorraden kom je niet binnen. Na een indrukwekkende roadtrip en een duik in één van de mooiste woestijnmeren van de VS, komt Dennis aan in een totaal andere wereld. Een wereld van mensen die willen ontsnappen aan de sleur van het dagelijks bestaan. In de tweede aflevering ziet hij het festival voor het eerst bij daglicht en verkent hij per fiets deze immens grote, tijdelijke stad. Al snel wordt hij compleet meegezogen in de onwerkelijke community.

Omdat geld niet bestaat op Burning Man, wordt alles met elkaar gedeeld. Dennis scoort een koud biertje, shots tequila en een gratis mep op zijn blote reet. Natuurlijk draagt hij ook zijn steentje bij en gaat hij in deel drie het terrein over om sinaasappelsap uit te delen. Tot zijn eigen verbazing vindt niemand dat vreemd en wordt er gretig gebruik van gemaakt. Ook helpt Dennis als één van de tweeduizend vrijwilligers met het verlichten van de stad. Gekleed in een wit gewaad hangt hij overal in de woestijn olielampen aan hoge palen. Daarna maakt hij zich op voor de grande finale. Tijdens een zware zandstorm op de laatste avond komt iedereen samen en gaat The Burning Man in een enorme vlammenzee ten onder.