Algemene omroepvereniging AVRO

PERSBERICHT

Hilversum, 26-11-2009

AVRO'S MUSEUMBENDE VANUIT LEGERMUSEUM IN DELFT

Ewout Genemans en de Museumbende brengen in de uitzending van zondag 29 november een bezoek aan het Legermuseum in Delft. Zij doen zich voor alsof zij lid zijn van de Stichting KMIO (Kinderen met ouders in oorlog) Ewout heeft zich compleet getransformeerd tot Astrid van der Linden die bij het ministerie van Defensie werkt als begeleidster van kinderen waarvan de ouders in oorlogsgebieden werken. Zij maakt graag uitstapjes met de kinderen en vandaag zijn zij met een cameraploeg aanwezig in het museum om een voorlichtingsfilmpje te maken voor kinderen met ouders in het leger. Zondag 29 november om 10.00 uur is het bezoek aan het Legermuseum te zien bij de AVRO op Z@PP.

De smoes van de bende werkt uitstekend, de bende kan het museum goed testen. Maar als een bezoeker Ewout herkent en eruit flapt dat hij van de Museumbende is, is het tijd om te rennen...

In dit seizoen worden dertien musea bezocht door de Museumbende. De bende heeft een oordeel geveld over onder meer het Marinemuseum, het Geldmuseum, het Spoorwegmuseum, het Openluchtmuseum en Naturalis. Ewout vermomt zich de als marineofficier, als kermisklant, activiteitenbegeleider en zelfs als vrouwelijke leger-officier!

AVRO Museumbende, zondag 29 november om 10.00 uur bij de AVRO op Z@pp



Algemene omroepvereniging AVRO