Ingezonden persbericht


16 november 2009

Finalisten NK Studentenpoker bekend

62 finalisten dingen op 29 november mee naar de titel 'Best Pokerende Student van Nederland'. Online pokerroom Holland Poker en Studenten.net, Nederlands grootste website voor studenten, organiseerden dit najaar een geheel gratis toernooireeks, speciaal voor studenten. Bij het Nederlands Kampioenschap Studentenpoker staat de hoogste eer op het spel, omdat een geldbedrag wettelijk gezien niet mag worden uitgekeerd.

De voorrondes hebben vanaf 24 september plaatsgevonden in acht studentensteden:: Enschede, Eindhoven, Nijmegen, Groningen, Amsterdam, Leiden, Rotterdam en Utrecht. Plaatsing voor de finale was mogelijk door een van de voorrondes te winnen en nog eens tien studenten konden alsnog een plek in de finale bemachtigen door zo goed mogelijk te motiveren waarom zij vinden dat poker legaal moet worden.

Pokeren legaal?
Studenten.net ontving meer dan 150 inzendingen. Duidelijk werd dat pokeren erg populair is onder studenten en dat veel studenten geen moeite hadden te motiveren waarom zij vinden dat poker legaal moet worden. Enkele citaten uit de motiveringen:
"De illegaliteit van pokeren berust zich op de gedachte om gokverslaving te beperken en de criminaliteit tegen te gaan. Deze gedachte is gecreëerd door het hypocriete beleid van de overheid dat enerzijds gokverslaving tegen wil gaan door pokeren alleen te legaliseren in de vestigingen van Holland Casino, terwijl zij anderzijds honderden miljoenen investeren in de aantrekkelijkheid van de vestigingen om zo een 'breder publiek' te bereiken." "Pokeren is ook goed voor je geest, goed voor je concentratie en goed voor het kunnen (of leren) beoordelen van mensen, zowel innerlijk als uiterlijk." "In een land waar blowen gedoogd wordt en vrijheid als een van de meest cruciale waarden wordt beschouwd is een strategisch kaartspel met een geluksfactor uit den boze."

Een jury, bestaande uit professioneel pokeraar Nicky Roeg, lid van Team Holland Poker van Holland Poker en Regina Zwaagstra, hoofdredacteur Studenten.net hebben een keuze gemaakt uit alle inzendingen. Uiteindelijk zijn de volgende studenten geselecteerd voor de 10 extra finaleplekken. De juryleden gaven aan dat zij met de meest sluitende argumenten kwamen:

Oscar Vernooij uit Rotterdam
Lennart Jones uit Maastricht
Quang Tran uit Rotterdam
Michel Super uit Tilburg
Joey van den Heuvel
Joeri van der Wees uit Den Haag
Henk Mangnus uit Eindhoven
Germ 'Sikkes' Sikma uit Groningen
Roy Rusticus uit Enschede
Roy de Rijke uit Barendrecht

Een overzicht van de winnende motivaties is te vinden op http://poker.studenten.net

De finale van het toernooi vindt plaats op 29 november in de Odeon in Amsterdam.


- einde persbericht -

Over Holland Poker
Holland Poker is de snelst groeiende online pokerroom van Nederland. Met 24/7 live support, een aantrekkelijk VIP programma en volledig Nederlandstalige software is Holland Poker in een mum van tijd uitgegroeid tot dé plek waar spelers uit de Benelux hun pokerhobby online uitoefenen. Holland Poker maakt gebruik van het iPoker netwerk, één van de grootste online pokernetwerken ter wereld. Daardoor is er altijd genoeg actie te vinden en kan Holland Poker haar gebruikers de grootste toernooien en beste cashgames aanbieden. Zie www.hollandpoker.nl voor meer informatie.

Over Studenten.net
Studenten.net is sinds 1998 de grootste website voor hbo- en wo-studenten en heeft op dit moment ruim 270.000 leden en meer dan 20.000 bezoekers per dag. Moederbedrijf All4Students BV is uitgever van bepalende internettitels als Studenten.net, Studentenbaan.nl, Stages.nl en Studentenkamers.nl. Op de sites kunnen studenten onder meer terecht voor bijbanen, stages, kamers, kortingen, prijsvragen, reizen en informatie over studie, carrière en vrije tijd.

Noot voor de redactie (

Ingezonden persbericht