Politie Gelderland-Midden

West-Veluwe Vallei

---

Politie houdt passantenonderzoek in Nijkerk

Publicatiedatum: 29-11-2009 9:22:37

NIJKERK - Het team grootschalige opsporing (TGO) van de politie Gelderland-Midden dat het misdrijf aan de Havenstraat in Nijkerk onderzoekt, heeft gisterenavond en vannacht een passantenonderzoek gehouden. Enkele honderden passanten werden bevraagd.

In een woning aan de Havenstraat in Nijkerk raakte op zaterdagavond 21 november een 63-jarige man ernstig gewond. De politie gaat er vanuit dat de man slachtoffer is geworden van een misdrijf. Wat er zich in de woning heeft afgespeeld, is niet duidelijk. Het onderzoek van de tactische en technische recherche is erop gericht om daar zo snel mogelijk meer duidelijkheid over te krijgen. Het slachtoffer is met hoofdletsel opgenomen in het ziekenhuis. Hij is op dit moment buiten levensgevaar, maar tot nu toe nog niet in staat geweest een verklaring af te leggen over wat er die avond is gebeurd.

Bijzonderheden
Het passantenonderzoek werd uitgevoerd door zo'n 22 politiemensen en vond plaats tussen 20.30 uur en middernacht. In de straat van het incident zijn - exact een week nadat het slachtoffer werd aangetroffen
- passanten door de politie bevraagd. Mogelijk hebben deze mensen iets gezien of gehoord wat in verband met het misdrijf kan worden gebracht. De tips die de politie bij het passantenonderzoek heeft gekregen, moeten nog worden verwerkt en geĂŻnterpreteerd.

Getuigen
Iedereen die op zaterdagavond 21 november tussen 21.00 en 23.00 uur iets verdachts heeft gezien of gehoord en nog niet met de politie heeft gesproken, wordt verzocht contact op te nemen met het algemene nummer 0900 - 8844. Anoniem reageren kan ook. Bel dan met Meld Misdaad Anoniem via nummer 0800 - 7000. Men kan ook een mail sturen naar haven@gelderland-midden.politie.nl.

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053