Gemeente Voorschoten

parkeerplaatsen en feestverlichting

Betere bereikbaarheid, meer parkeerplaatsen en feestverlichting

Parkeerplaatsfixet 2 Het centrum van Voorschoten is weer goed bereikbaar. De Traverse gaat begin december weer helemaal open voor al het verkeer en er zijn extra parkeerplaatsen gerealiseerd.

Wethouder Hester Tjalma en de voorzitter van de Vereniging Centrum Ondernemers Voorschoten Willem van Dam parkeerden als eerste in één van de nieuwe vakken. "Het centrum van Voorschoten is vlak voor de feestdagen gelukkig weer volledig bereikbaar. We sluiten hiermee een intensieve periode af van wegwerkzaamheden, die helaas de nodige overlast gaf voor zowel inwoners en ondernemers. De weg kan nu weer voor tientallen jaren mee."

Parkeerplaatsen
Op de plek van het voormalig Fixet-gebouw aan de Koninklijke Marinelaan zijn circa dertig nieuwe parkeerplaatsen gerealiseerd.

Feestverlichting
Begin december gaat ook de feestverlichting branden in het centrum. De verlichting is uitgevoerd met de energiezuinige LED-lampjes.

Traverse fase II
Begin december (afhankelijk van de weersomstandigheden) gaat het laatste stuk richting Leiden van de Koningin Julianalaan open, nadat een geluidsarme asfaltlaag en het fiets- envoetpad is aangebracht. Al eerder ging de Leidseweg en de rotonde voor het gemeentehuis open. De bedrijven in het centrum en aan de Leidseweg zijn dus weer goed bereikbaar. We heffen de omleidingsroutes op zodat in de wijken de verkeersintensiteit afneemt. "Ik kijk uit naar het voorjaar, wanneer de bomen uitlopen en inwoners weer met trots kunnen zeggen: Voorschoten is hét groenste dorp van de regio."

De bussen rijden na de opening weer hun normale route en inwoners kunnen gebruik maken van de nieuwe gebruiksvriendelijke bushaltes. Fietsers maken gebruik van de nieuwe veilige fietspaden.

Vanaf februari 2010 start de gemeente met de derde fase van de Traverse. De werkzaamheden vinden dan plaats op de Leidseweg tussen de Bachlaan en de Benvenutolaan.

Foto: Voorzitter Willem van Dam en wethouder Hester Tjalma op de nieuwe parkeerplaats

* 29 november 2009