Politie Gelderland-Midden

Rivierenland

---

Man aangehouden na doorrijden bij ongeval

Publicatiedatum: 29-11-2009 11:34:30

ZETTEN/RANDWIJK - Een 46-jarige man met de Roemeense nationaliteit is vrijdag 27 november rond het middaguur aangehouden. Hij wordt er van verdacht te zijn doorgereden, nadat hij betrokken was geweest bij een ongeval in Zetten.

Rond 10.30 uur reed een 55-jarige inwoonster van Slijk-Ewijk over de Wageningsestraat in Zetten. Vanuit de Helderingstraat zou een wagen zijn overgestoken. De twee voertuigen raakten elkaar, waarna de onbekende bestuurder verder reed. De vrouw zocht contact met de politie en wist een kentekennummer van de andere wagen door te geven. Die morgen kreeg de politie een melding binnen dat twee personen een auto hadden geparkeerd in Randwijk. De melder vond het tweetal - dat te voet was verder gegaan - verdacht. Onderzoek wees uit dat de geparkeerde wagen het kentekennummer had van de auto die zou zijn doorgereden. De auto was niet afgesloten en in het voertuig vonden agenten enkele pasfoto's. Niet veel later werd een man - die overeen kwam met de persoon op de foto - aangetroffen in Randwijk. Hij werd vervolgens aangehouden voor het verlaten van de plaats van een ongeval. De auto werd in beslag genomen.
Voor zover bekend was er enkel sprake van materiële schade. (066667)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Arnhemmer en Apeldoorner aangehouden

Publicatiedatum: 29-11-2009 11:34:09

ELST - Een 31-jarige Arnhemmer en een 27-jarige Apeldoorner zijn in de nacht van zaterdag 28 op zondag 29 november aangehouden in Elst. Het tweetal had drugs bij zich.

Surveillerende agenten zagen even na middernacht dat een auto de spoorwegovergang bij de Rijksweg Zuid overstak, terwijl de spoorbomen dicht gingen. De wagen werd gestopt en de inzittenden werden gecontroleerd. Het bleek dat het rijbewijs van de Arnhemse automobilist was ingevorderd. Tevens kwam na fouillering van de Apeldoorner drugs tevoorschijn. In de wagen van de Arnhemmer werd eveneens drugs aangetroffen. De drugs werden in beslag genomen en de beide mannen werden aangehouden.
(067262)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Zevenaarder verdacht van winkeldiefstal

Publicatiedatum: 29-11-2009 11:33:49

ZEVENAAR - Een 31-jarige inwoner van Zevenaar is zaterdagmiddag 28 november aangehouden in een winkel aan de Marktstraat in zijn woonplaats. De man zou geprobeerd hebben twee geluidsboxen weg te nemen. Dit werd opgemerkt door winkelpersoneel, maar ook door agenten die bij de winkel waren. Toen de Zevenaarder wilde wegrennen, wist een personeelslid en een agent hem tegen te houden. Vervolgens werd de man aangehouden.
(067134)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Amsterdammer met vals geld aangehouden

Publicatiedatum: 29-11-2009 11:33:26

BEMMEL - Een 21-jarige Amsterdammer is zaterdag 28 november rond het middaguur aangehouden op de Buitengracht in Bemmel.

Over de Buitengracht fietste een 10-jarige Bemmelnaar, samen met een vriendje. Opeens kwam een man op hem afrennen en deze zou geprobeerd hebben zijn fiets af te pakken. Omstanders wisten hem echter tegen te houden. De politie werd er bij gehaald. Agenten kwamen ter plaatse en het bleek dat de man in een supermarkt aan de Buitengracht geprobeerd zou hebben met een vals bankbiljet te betalen. De Amsterdammer werd aangehouden. Bij de fouillering werden nog eens twee biljetten gevonden die zeer vermoedelijk vals waren.
(067118)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Westervoorter verdacht van mishandeling Zevenaarder
Publicatiedatum: 29-11-2009 11:33:01

ZEVENAAR - Een 23-jarige Westervoorter is in de nacht van zaterdag 28 op zondag 29 november aangehouden. Hij wordt er van verdacht een 47-jarige Zevenaarder te hebben mishandeld.

De Zevenaarder fietste met zijn echtgenote en een ander stel over de Babberichseweg in Zevenaar. Op het fietspad lag een jongeman die kennelijk onwel was geworden. Geprobeerd werd deze persoon weer bij zijn positieven te brengen. Ineens zou de Westervoorter ten tonele zijn verschenen. De onwel geworden jongeman zou een bekende van hem zijn. Om nog onduidelijke reden ontstond er onenigheid tussen de Zevenaarder en de Westervoorter en daarbij zou de 23-jarige de Zevenaarder tegen het hoofd hebben geslagen. De 47-jarige man kwam op de grond terecht en raakte gewond aan zijn hoofd. De politie werd er bij gehaald. Agenten troffen de Zevenaarder aan. Andere agenten kwamen verderop een jongeman tegen die kennelijk dronken was. Hij was in het gezelschap van een bekende van hem (naar later bleek de Westervoorter). Hierop werd de Westervoorter aangehouden voor mishandeling. Andere bekenden van de dronken man ontfermden zich vervolgens over hem.
(067282/067284)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---