Politie Twente

Persberichten Politie Twente 28 en 29 november Piketvoorlichting: Rosita de Vries 053-4555588

Controle fietsverlichting
Almelo

Bij een controle op de fietsverlichting op de Bornsestraat, werden op 28 november tussen 20.30 uur en 21.00 uur 12 bekeuringen uitgeschreven voor gebreken aan fietsverlichting. Tevens werden twee parkeerbonnen uitgeschreven alsmede een bekeuring voor het niet handsfree bellen. (2009057633)

Vuurwerkpistool aangetroffen bij controle Holten

Naar aanleiding van klachten over vuurwerkoverlast in de omgeving van de Verzetstraat, controleerde de politie op 27 november rond 19.30 uur in deze omgeving. Hierbij werd een 15-jarige jongen uit Holten gecontroleerd. Hij bleek een vuurwerkpistool bij zich te hebben. Hij werd aangehouden en het vuurwerkpistool werd in beslaggenomen. (2009057375)

Bestuurder onder invloed botst bijna op motoragent Almelo

Op 28 november, rond 22.50 uur, surveilleerde een motoragent van Politie Twente op de H. Roland Holstlaan in Almelo. Daarbij werd hij bijna aangereden door een automobilist die plotseling en zonder richting aan te geven, naar links uitweek.

Deze bestuurder, een 32-jarige man uit Wijchen, werd door de motorsurveillant aan de kant gezet. De man bleek alcohol gedronken te hebben. Ademanalyse wees 255 ugl uit (0.59 promille) Het rijbewijs van de man werd ingevorderd. (2009057640)

Alcomobilist verlaat plaats van aanrijding Enschede

Op 28 november rond 23.30 uur botste een 20-jarige automobilist uit Enschede op de Kuipersdijk tegen een reclamemast en botste daarna tegen een boom. Hierbij raakte niemand gewond. De bestuurder verliet hierna met zijn drie inzittenden te voet de plaats van het ongeval.

De gewaarschuwde politie trof dit gezelschap echter aan op de Getfertsingel. De bestuurder, de 20-jarige Enschedeër, werd aangehouden. Hij bleek gedronken te hebben. Ademanalyse wees 370 ugl uit. (0.85 promille). De verdachte is een zogenoemde beginnend bestuurder. Zijn rijbewijs werd ingevorderd. De beschadigde auto werd afgesleept.

Een van de passagiers, een 22-jarige Enschedeër bleek nog 81 dagen hechtenis tegoed te hebben. Hij werd aangehouden en ingesloten. (2009057649)

Gewond bij aanrijding brommobiel Rijssen

Een 58-jarige man uit Rijssen raakte op 28 november rond 10.45 uur gewond toen hij op de Oranjestraat in zijn brommobiel werd aangereden door een 26-jarige automobiliste uit Enter.

De automobiliste reed over de Oranjestraat en zag bij het zebrapad de overstekende Rijssenaar in zijn brommobiel over het hoofd. Hierdoor ontstond een aanrijding waarbij de 58-jarige man gewond raakte. Hij werd met onbekend letsel naar het ziekenhuis gebracht. (2009057509)

Beknelling na aanrijding
Losser

Bij een aanrijding op de Honingloweg op 27 november rond 17.50 uur, raakte een 19-jarige man uit Zwolle gewond.

Een 25-jarige automobilist uit Almelo reed over de Oldenzaalsestraat en sloeg linksaf de Honingloweg in. Daarbij verleende hij geen voorrang aan de hem tegemoet komende 61-jarige automobilist uit Oldenzaal. Hierdoor ontstond een aanrijding waarbij een 19-jarige passagier van de Oldenzaler gewond raakte. Hij raakte bekneld en werd door de brandweer uit het voertuig bevrijd en met onbekend letsel naar het ziekenhuis gebracht. De beschadigde voertuigen werden afgesleept. 92009057401)

Gewond bij frontale aanrijding in fietstunnel Almelo

Bij een frontale aanrijding op de Windmolenbroeksweg, in de tunnel onder de Weezebeeksingel, raakte een 17-jarige jongen uit Enter gewond.

De 17-jarige reed op zijn scooter de tunnel in. Hij haalde een groepje fietsers in en kwam daarbij op het weggedeelte voor het tegemoetkomende verkeer. Daar reed een 76-jarige vrouw uit Enter op haar elektrische fiets. Beiden botsten frontaal op elkaar, waarbij de 17-jarige jongen gewond raakte. Hij werd met onbekend letsel naar het ziekenhuis gebracht. (2009057137)

Twee gewonden bij aanrijding
Holten

Op 27 november rond 21.15 uur, raakten twee mensen gewond bij een aanrijding tussen twee personenauto's op de N 332.

Een 27-jarige automobilist uit Groningen reed vanuit de richting Deventer de voorrangsweg op en verleende daarbij geen voorrang aan een 26-jarige automobilist uit Holten. De Holtenaar botste hierdoor met zijn auto in de linkerflank van de auto van de Groninger.

Hierbij raakten zowel de Groninger als een passagiere (leeftijd onbekend) van de man uit Holten gewond. Beiden werden met onbekend letsel naar het ziekenhuis gebracht. Beide auto's werden afgesleept en van beiden werd het kenteken ingevorderd vanwege de schade. (2009057413)

Fietser gewond bij aanrijding auto Daarlerveen

Een 58-jarige man uit Daarlerveen raakte op 28 november rond 12.40 uur gewond toen hij op de Brugstraat werd aangereden door een auto.

Een 72-jarige automobilist uit Daarlerveen reed vanaf de Spoorstraat linksaf de Brugstraat op en zag daarbij de 58-jarige man op zijn fiets over het hoofd. De fietser werd aangereden en viel met zijn hoofd tegen het wegdek. Hij werd met onbekend letsel naar het ziekenhuis gebracht. (2009057536)

Vier inbraken in Markelo
Markelo

In de nacht van 26 op 27 november, werden vier inbraken gepleegd in Markelo. Bij woningen aan de Weverskamp (2x), de Kuperskamp en de Burgemeester Korthals Alteslaan werd ingebroken. De buit bestond uit tassen, koffers, laptops, GSM's en muziekapparatuur. De technische recherche heeft sporenonderzoek gedaan en het Woninginbrakenteam heeft deze inbraken in onderzoek. (2009057145)

Dronken bromfietser aangehouden Losser

Een 21-jarige bromfietser uit Hengelo werd op 28 november rond 0.05 uur betrapt op het rijden zonder helm op de Gronausestraat in Losser. Hij bleek bovendien niet in het bezit van een rijbewijs en verkeerde onder invloed van alcohol. Ademanalyse wees 605 ugl uit (1.39 promille) De politie maakt de nodige processen-verbaal op.

Dronken bromfietser botst op auto Enschede

Een 24-jarige bromfietser uit Enschede had op 28 november rond 02.15 uur zoveel gedronken, dat hij rijdend op zijn brommer vanaf de Boddenkampsingel de Deurningerstraat overstak en het klaarspeelde op de Lasondersingel op de verkeerde helft van de singel terecht te komen en daarbij op een geparkeerde auto te botsen. Hij raakte daarbij niet gewond. Ademanalyse wees 1170 ugl uit (2.69 promille). Zijn rijbewijs werd ingevorderd. (2009057440)

Huisverbod uitgereikt
Wierden

Op 28 november werd aan een 56-jarige man uit Wierden een huisverbod opgelegd. De man werd aangehouden voor mishandeling van zijn echtgenote en voor nader onderzoek in verzekering gesteld.

Huisverbod
Het huisverbod is bedoeld om huiselijk geweld verder terug te dringen. Het huisverbod houdt in dat een pleger van huiselijk geweld in beginsel tien dagen zijn of haar woning niet meer in mag en in die periode ook geen contact mag opnemen met de partner of de kinderen. De maatregel biedt de mogelijkheid om in een noodsituatie te voorzien in een afkoelingsperiode waarbinnen de nodige hulpverlening op gang kan worden gebracht en escalatie kan worden voorkomen. Het huisverbod kan ook worden opgelegd bij kindermishandeling of een ernstig vermoeden daarvan. Het huisverbod wordt in de vorm van een beschikking uitgereikt door de burgemeester of door de politie indien zij daartoe wordt gemandateerd. De burgemeester kan afhankelijk van de situatie het huisverbod verlengen tot maximaal vier weken. Een uithuisgeplaatste die zich niet aan het huisverbod houdt, kan maximaal twee jaar gevangenisstraf krijgen of een taakstraf. De uithuisgeplaatste heeft de mogelijkheid om tegen het huisverbod in beroep te gaan bij de bestuursrechter.

Voor meer informatie over het huisverbod kijk op www.huisverbod.nl


---- --