Gemeente Nijmegen

persbericht

28 november 2009

Gouden Piramide voor De Dobbelman

Vandaag maakte minister Gerda Verburg van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit bekend dat het Nijmeegse bouwproject De Dobbelman de Gouden Piramide heeft gewonnen. De Key- De Principaal uit Amsterdam, de Nijmeegse woningcorporatie Talis en de Gemeente Nijmegen zijn als samenwerkende partijen hiermee erg verheugd

De Gouden Piramide is de jaarlijkse Rijksprijs voor inspirerend opdrachtgeverschap in de architectuur, stedenbouw, landschapsarchitectuur, infrastructuur en ruimtelijke ordening. Voor deze prijs waren dit jaar vijf projecten genomineerd.

Van Zeepfabriek tot woonwijk

Het terrein van de voormalige zeepfabriek Dobbelman in de Nijmeegse wijk Bottendaal heeft in de afgelopen jaren een complete metamorfose ondergaan. In vier jaar tijd is het heringericht tot woonwijk. De wijk kenmerkt zich door verschillende woningtypen, kleine bedrijfjes en het aanbod van verschillende voorzieningen. De bijzondere architectuur is geïnspireerd op de oorspronkelijke vormgeving van de zeepfabriek. Ook is veel aandacht besteed aan de openbare ruimte. Het is een resultaat van jarenlange samenwerking tussen bewoners, projectontwikkelaar De Key- De Principaal, woningcorporatie Talis en de gemeente Nijmegen. Het project is bijna afgerond. Aan de kant van de Graafseweg wordt nog een woontoren gerealiseerd, de Castellatoren genaamd.

Winnaar van de Gouden Piramide 2008 was de Stichting Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid te Hilversum


---

Nieuwe Dukenburgseweg 216534 AD Nijmegen Telefoon (024) 329 33 33
Telefax (024) 329 30 15
E-mail gemeente@nijmegen.nl

Postadres
Postbus 9105
6500 HG Nijmegen