Politie Midden- en West Brabant

Persberichten District Oosterhout

Oosterhout NB, 29-11-2009

Politie onderzoekt overval op woning

OOSTERHOUT: De politie onderzoekt een overval op een woning aan de Desselaar die zaterdagavond heeft plaats gevonden. Twee nog onbekende personen klopten rond 21:45 uur aan bij de woning. Nadat de bewoner opendeed, drong het tweetal de woning binnen en eiste geld. Om hun eis kracht bij te zetten werd de man bedreigd met een mes. Met een gering geldbedrag verlieten de twee daders de woning. Er raakte niemand gewond.

De politie heeft direct in de omgeving een (buurt)onderzoek ingesteld. Ook werd aan de deelnemers van SMS-Alert in de directe omgeving een bericht verstuurd. De acties hebben helaas niet geresulteerd in het aantreffen van de daders. De politie heeft een aangifte opgenomen met alle bijzonderheden. De politie heeft Bureau Slachtofferhulp
ingeschakeld.

Tekst SMS-Alert bericht

Poging overval met mes op woning, Oht, Desselaar, 2 dad. met mes, getinte huidskleur, 1 draagt spijkerbroek en witte schoenen. Praten slecht NL Tips: 0900-8844.

Over woningovervallen

Het aantal woningovervallen in Nederland is explosief gestegen. Tot en met september van dit jaar nam het aantal woningovervallen landelijk met 33% toe in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar. Vooral het aantal woningovervallen op senioren nam toe, met ruim 84%. Een deel van de woningovervallen vindt plaats onder criminelen, een deel bij ondernemers met een woning bij de zaak waarbij men kassageld vermoedt en een deel bij burgers, waarvan men denkt dat ze geld in huis hebben. Daarbij treft het met name senioren omdat die vaak voor een langere periode geld pinnen en in huis bewaren.

Voorkomen
In de helft van de woningovervallen komen de overvallers binnen omdat bewoners zelf de deur open doen. De politie adviseert burger om voorzichtiger te zijn. Doe niet zo maar open, neem een spionnetje in de deur of een deurketting. Als je het niet vertrouwt, doe dan niet open. Zolang de deur dicht blijft, heb je een extra barrière.Daarmee voorkom je de helft van de woningovervallen.

Beginnend bestuurder (18) raakt rijbewijs kwijt

GIESSEN: Zondagmorgen heeft de politie aan de Giessensesteeg een 18-jarige automobilist uit Rijswijk aangehouden. Rond 03:30 uur reed de beginnende bestuurder in een politiefuik waar hij een blaastest moest ondergaan. De test pakte negatief uit voor hem. Op het bureau blies hij een waarde van 385 ug/l. Zijn rijbewijs moest hij direct inleveren. De politie maakt proces-verbaal op en heeft het roze document opgestuurd naar het Openbaar Ministerie.

Vanaf 1 januari 2006 gelden er strengere regels voor alcohol in het verkeer. En de kans is groot dat die regels ook voor jou gelden. De nieuwe alcohollimiet van 0,2 is er voor iedereen die zn rijbewijs heeft vanaf 30 maart 2002 of het nog gaat halen. Ook het
bromfietsrijbewijs, dat 1 oktober 2006 is ingevoerd, valt onder de maatregel beginnend bestuurder. Mensen die jonger zijn dan 18 jaar als ze hun rijbewijs halen, zijn 7 jaar lang beginnend bestuurder. Voor degenen die ouder zijn dan 18 als ze hun rijbewijs halen geldt de 0,2 limiet de eerste vijf jaar. Kort gezegd komt de nieuwe regel op het volgende neer: Méér dan 0,2 alcohol? Niet meer rijden!

Hoeveel is 0,2 eigenlijk?
Weinig, heel weinig. Maar hóe weinig precies, dat is moeilijk te zeggen, omdat alcohol bij iedereen anders valt. Je lichaamsgewicht speelt een rol. En in het ene drankje zit meer alcohol dan in het andere. Of je man of vrouw bent, telt soms ook mee. De beste tip die we je daarom kunnen geven is: drink gewoon geen alcohol, als je nog moet rijden. Dan blijf je altijd aan de veilige kant van de streep.

Auteur: Henk Snepvangers

Laatst gewijzigd 29-11-2009 13:02 | © Regio Midden en West Brabant |