Politie Utrecht

Persberichten Heuvelrug, 15.45 uur

Utrecht, 29-11-2009

Vernieling

VEENENDAAL Op de Talmastraat te Veenendaal zijn een drietal jongeren luidruchtig aanwezig geweest en hebben zij vernielingen aangericht op zondagochtend 29 november rond 1.50 uur. Twee jongens op de fiets een een op een scooter speelden eerst met een grasmaaier, waarna de scooterrijder op straat de spiegel van een auto vernielde. Zij gingen er vandoor, terwijl twee getuigen achter hen aan gingen. Deze zagen dat de jongeren op de hoek Sav. Lohmanstraat/Patrimoniumlaan nog een container tegen een auto schopten en een fiets op een auto gooiden. De politie heeft aanwijzingen en onderzoekt de zaak.

Diefstal uit woning

DOORN Op vrijdagochtend 27 november tussen 11.00 en 12.00 uur is een 77-jarige man uit Doorn het slachtoffer van misleiding geworden in zijn woning aan de Montroselaan te Doorn. De bewoner was aangesproken door twee dames, terwijl een derde kennelijk zijn woning doorzocht. Later bleek dat er een geldbedrag weg was. De politie heeft een buurtonderzoek gehouden.

Alcohol

VEENENDAAL Een 21-jarige man uit Veenendaal is op 28 november om 2.20 uur aangehouden omdat hij met teveel alcohol op achter het stuur zat. Hij werd gecontroleerd op de Bevrijdingslaan, waarbij hij 645 ugl blies. Hij kreeg een rijverbod voor 7 uur en zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Geweld

VEENENDAAL Een 32-jarige man uit Ede is op vrijdagmiddag 27 november om 16.30 aangehouden op de Grote Pekken te Veenendaal. Hij stond te schoppen tegen een voordeur. Hij kon geen ID-kaart tonen en verzette zich tegen zijn aanhouding. Daarbij beet hij een 25-jarige politieman uit Veenendaal, die daarop aangifte deed. De politieman is door de huisarts behandeld.

Geweld

WIJK BIJ DUURSTEDE De politie heeft aangifte opgenomen van mishandeling van een 41-jarige man uit Wijk bij Duurstede. De politie kreeg op 29 november rond 02.30 uur de melding dat er sprake was van een vechtpartij op de Achterstraat. Hier troffen zij het slachtoffer met een forse hoofdwond aan en enkele vrienden. Het slachtoffer is per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Na behandeling verklaarde hij niets meer te weten van de mishandeling. De politie zal nader onderzoek doen en met omstanders spreken die bij de mishandeling waren.

Vernieling

VEENENDAAL Een 16-jarige jongen uit Veenendaal is door de politie aangehouden op de Markt op zaterdag 27 november om 3.00 uur. Hij wordt verdacht van het vernielen van een ruit met een barkruk in een horecagelegenheid aldaar. Een 18-jarige jongeman uit Maurik werd om 2.20 uur eveneens op de Markt aangehouden omdat hij weigerde te accepteren dat hij bij een naburig cafe niet meer naar binnen mocht en de orde verstoorde.

Klappen

VEENENDAAL Een 24-jarige man uit Veenendaal is op zondagochtend 29 november in een horecazaak aan de J.G. Sandbrinkstraat aangehouden op verdenking van mishandeling van een 21-jarige man uit Rotterdam. Het slachtoffer was om 2.20 uur op de hoek J.G. Sandbrinkstraat/Tuinstraat door de politie aangetroffen met duidelijk letsel aan zijn gelaat. Hij verwees naar de man in de horecazaak, waarop de politie naar binnen ging om de verdachte te halen.

Harddrugs

VEENENDAAL Op zondagochtend 29 november om 3.00 uur is een 21-jarige man uit Veenendaal door portiers van een horecazaak aan de Markt te Veenendaal aangehouden op verdenking van drugsbezit. Hij had één wikkel cocaine bij zich. Vervolgens is hij door de politie meegenomen en is de drug in beslag genomen.