Politie Utrecht

Persberichten Lekstroom, 1530 uur

Utrecht, 29-11-2009

Ongeval

NIEUWEGEIN - Op vrijdagochtend 27 november heeft omstreeks 8.00 uur een ongeval plaatsgevonden op de Plettenburgerlaan te Nieuwegein waarbij een voetganger en een bromfietser zijn betrokken. Een 50-jarige vrouw uit Arnhem liep op het fietspad, terwijl een 18-jarige jongeman uit Tull en t Waal op de bromfiets naderde en claxonneerde. De vrouw hoorde echter niets en een aanrijding volgde. De vrouw is met onbekend letsel per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. De bromfietser had lichte verwondingen aan zijn hand die door de huisarts zijn behandeld.

Vernieling

NIEUWEGEIN - Een 41-jarige man uit Nieuwegein heeft op vrijdag 27 november rond 20.00 uur een ruit vernield van een horecazaak op de Markt te Nieuwegein waarna hij dreigende taal uitsloeg. De gewaarschuwde politie ging naar een woning aan de Jadedrift waar de man die mogelijk vuurwapengevaarlijk zou zijn, is aangehouden. Na onderzoek door een arts, omdat hij dronken en psychisch in de war was, is hij ingesloten.

Onder invloed

VIANEN Op vrijdagavond 27 november om 21.45 uur is een 40-jarige man uit Wageningen aangehouden op de Brugstraat te Vianen omdat hij met teveel alcohol op achter het stuur zat. De automobilist was tegen een paaltje aangereden. Hij blies 765 ugl en kreeg een rijverbod van 9 uur. Zijn rijbewijs werd ingevorderd.