Politie Utrecht

Persberichten Rijn & Venen, 15.15 uur

Utrecht, 29-11-2009

Onder invloed

VREELAND Op het terrein van een tankstation aan de Singel te Vreeland verdachten agenten op zaterdagochtend 27 november om 00.30 uur een automobilist van rijden onder invloed. Zij lieten de 48-jarige bestuurder uit Amsterdam blazen, waarbij bleek dat hij 730 ugl blies. Hij kreeg een rijverbod van 10 uur en zijn rijbewijs werd ingevorderd. De man bleek al een rijontzegging te hebben.

MIJDRECHT Agenten troffen op zaterdagochtend 28 november omstreeks 04.00 uur een auto in de berm aan op de N201 te Mijdrecht. Er waren sporen dat de auto een verkeerspaal had geraakt nadat hij uit de bocht was gevlogen, het weiland in. Hij blies 660 ugl, kreeg een rijverbod van 9 uur en zijn rijbewijs werd ingevorderd. De 23-jarige bestuurder uit Uithoorn raakte niet gewond.

MAARSSEN Een 23-jarige man uit Amsterdam bleek bij controle op zaterdagochtend 28 november om 06.00 uur teveel gedronken te hebben. Op de Valkenkamp te Maarssen moest hij blazen met als resultaat 485 ugl, een rijverbod van 7 uur en invordering van het rijbewijs.

Belediging

MAARSSEN Een 30-jarige man uit Breukelen is op zaterdagochtend 28 november om 0.50 uur aangehouden wegens belediging. Bij een verkeerscontrole op de Verbindingsweg te Maarssen werd de man staande gehouden nadat met de laser was geconstateerd dat hij te hard had gereden. Daarna werd hij beledigend in woord en gebaar. Bij insluiting in Houten werd in zijn kleding een wikkel met cocaine aangetroffen en in beslag genomen.

Verkeersongeval

VINKEVEEN Op zaterdagmiddag 28 november heeft om 13.20 uur een ongeval plaatsgevonden op de Ter Aase Zuwe te Nieuwer ter Aa/Vinkeveen. Een 68-jarige automobilist uit Baambrugge had van achteren een fietser aangereden, een 54-jarige man uit Amsterdam. De automobilist verklaarde dat hij last had van de laaghangende zon en daardoor de fietser niet had gezien. De fietser is met hoofd- en armletsel naar het ziekenhuis vervoerd.