Politie Drenthe

Zaterdag

Provincie Drenthe, 28-11-2009

Aangehouden voor winkeldiefstal

ASSEN De politie heeft vrijdagmiddag een 32-jarige man uit Assen aangehouden voor winkeldiefstal. De man werd betrapt in een bouwmarkt aan de Stelmakerstraat. Toen de man de bouwmarkt wilde verlaten ging het alarm af. De man had gereedschap in zijn broek zitten. De man werd aangehouden en werd overgebracht naar het politiebureau. Tegen de man werd proces-verbaal opgemaakt. (2009057757)

Vernieling taxibus

HOLLANDSCHEVELD De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag een 33-jarige man uit Ter Apel aangehouden voor het vernielen van een taxibus. De politie had een melding gekregen dat er een deuk in een taxibus op de Marten Kuilderweg was getrapt. Ter plekke bleek de 33-jarige man de dader. De man had een woordenwisseling gehad met de bestuurder van de taxibus. De man werd aangehouden voor vernieling en werd overgebracht naar het politiebureau. Tegen de man werd proces-verbaal opgemaakt. (2009057813)

Verkeerscontrole in Drenthe

REGIO Politie Drenthe heeft op donderdag 26 november in samenwerking met de Koninklijke Marechaussee een verkeerscontrole gehouden op de N371 (Dieverbrug en Meppel), binnen de bebouwde kom van Darp, op de Van Helomaweg in Havelte en op de N375 en de A32. Tijdens de controle werd onder andere gebruik gemaakt van een aantal radarautos. De radarautos stonden op de Ruiterweg in Darp en op de Van Helomaweg in Havelte. In totaal passeerden 1103 voertuigen de radar. 74 bestuurders reden te snel, met als hoogste 74 kilometer per uur. Tijdens de controle werd verder ook 21 maal proces-verbaal opgemaakt voor: het overschrijden van de maximum toegestane snelheid (2 keer), het voeren van mistlicht voorzijde (2 keer), een te gladde band (1 keer), het rijden over de vluchtstrook A32 (8 keer), het niet handsfree bellen (6 keer), onverzekerd rijden (1 keer) en het niet op orde hebben van kinderbeveiliging (1 keer).

Rijden onder invloed

EELDE De politie heeft vrijdagavond op de Burgemeester J.G. Legroweg een 30-jarige automobilist uit Groningen aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol. De automobilist reed zonder verlichting en trok daardoor de aandacht van agenten. De man werd aan de kant gezet en moest een blaastest ondergaan. De man bleek te hebben gedronken en werd aangehouden. Op het politiebureau moest de man een ademanalyse ondergaan, hij scoorde 280 ug/l. De man verklaarde dat hij ook harddrugs had gebruikt en een bloedproef werd afgenomen. Tegen de man werd proces-verbaal opgemaakt, het rijbewijs werd ingevorderd en hij kreeg een rijverbod van 3 uur opgelegd. (2009057805/2009057809)

Bestemd voor de media

Wilt u meer informatie over deze berichten of wilt u in contact komen met de dienstdoende voorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u bellen met tel. 0592 - 45 1280. De voorlichter is van maandag tot en met vrijdag bereikbaar tot 16.00 uur en op zaterdag en zondag tot 13.00 uur.