Politie Groningen

Zaterdag 28 november 2009

Provincie Groningen, 28-11-2009

Stadskanaal: politie zoekt getuigen zedendelict

De politie is op zoek naar getuigen van een zedendelict. Op zaterdag 21 november zo rond 02:00 uur fietsten het vrouwelijk slachtoffer samen met een jongen (de twee kennen elkaar) over de Berkenstraat in Stadskanaal. Ze kwamen gezamenlijk vanuit het centrum. Het meisje vertelde de politie later dat zij op de Berkenstraat, nabij de sportvelden van de voetbalvereniging, slachtoffer is geworden van een door deze jongeman gepleegd zedendelict. De identiteit van deze jongen is bij de politie bekend. Maar ten tijde van het zedenmisdrijf zouden er een of mogelijk zelfs twee fietsers zijn gepasseerd. Een van die passerende fietsers zou halflang haar hebben en ondermeer zijn gekleed in een donkergekleurde vrij lange jas. Van de andere fietser is niets bekend. De politie komt graag in contact komen met deze fietser(s). Dat kan met de politie via telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief).

Groningen: man aangehouden voor baldadigheid

Een 24-jarige man uit Haarlem is vrijdagnacht door de politie aangehouden voor baldadigheid en niet tonen van een identiteitsbewijs. Surveillerende agenten zagen hoe de man op de Grote Markt tegen een willekeurige fiets schopte en een andere omver trok. Daarop besloten de dienders de man aan te houden. Hij kon zich niet legitimeren. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Groningen: alcomobilisten aangehouden

Vrijdagmorgen rond 09:30 uur heeft de politie een 19-jarige inwoner uit Amsterdam aangehouden op de Hereweg in Groningen. De agenten kregen een tip dat de man vanuit een parkeergarage aan de Rademarkt was vetrokken en dat hij behoorlijk veel gedronken zou hebben. De dienders troffen de omschreven auto aan op de Hereweg. Een van de agenten rook bij het aanspreken van de bestuurder direct dat hij alcohol had gedronken. Op het politiebureau bleek dat de man ruim 1,1 promille alcohol in zijn bloed had. Hij was in 2007 eerder door de politie gepakt voor rijden met drank op, toen op een brommer. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt. Zijn rijbewijs mocht hij op het politiebureau achterlaten.

Vrijdagavond tussen 21:00 en 23:00 uur heeft de politie opnieuw op de Hereweg gecontroleerd op het rijden met een slok op. Circa 100 bestuurders werden gevraagd een blaastest te doen. Een 59-jarige vrouw uit Groningen viel door de man. De bestuurster bleek tevens ruim 1,1 promille alcohol in haar bloed te hebben.

Vrijdagnacht werd een automobilist op de Stoepemaheerd gecontroleerd. De 43-jarige man uit Wehe den Hoorn bleek 2 promille alcohol in zijn bloed te hebben.

Vrijdagnacht werd een 21-jarige man uit Middelstum op de Asingastraat gecontroleerd. De automobilist had 1,1 promille alcohol in zijn bloed. Zijn rijbewijs mocht hij daarom inleveren.

Groningen: mannen aangehouden voor bezit harddrugs

Twee mannen uit Italië (30 en 31 jaar oud) zijn vrijdagnacht in een horecagelegenheid in de Poelestraat aangehouden voor het bezit van harddrugs. Medewerkers van de kroeg zagen hoe het tweetal een wit papiertje aan elkaar overgaf. Toen zij werden aangesproken gooide een van de twee het papiertje met inhoud op de grond. Het betreft vermoedelijk cocaïne. Het tweetal zit nog vast. De politie stelt een onderzoek in.

Hoogezand: politie zoekt getuigen ongeval

De politie is op zoek naar getuigen van een ongeval waarbij een 16-jarige meisje uit Kolham ten val kwam en gewond raakte. Het slachtoffer fietste woensdag 18 november tussen 17:00 en 17:30 uur over de Meint Veningastraat in Hoogezand. Bij een uitrit van een supermarkt werd zij door een onbekend gebleven bestuurder in een blauwe auto aangereden. Daarbij kwam zij ten val en liep letsel aan been, schouder, enkel en arm op. De bestuurder van de auto stapte nog wel uit, heeft nog de fiets van de 16-jarige opgetild, maar is vervolgens weggereden. Het slachtoffer liet nog een telefoonnummer bij de man achter, maar is niet meer gebeld. Zij moest zich bij een huisarts melden voor een behandeling.

De politie is op zoek naar getuigen van het ongeval, maar doet ook een appel op de veroorzaker zich alsnog te melden. Dat kan op telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief).

Appingedam: bestuurder botst tegen wegwijzerpaal

Een 26-jarige man uit Spijk is vrijdagavond gewond geraakt bij een eenzijdig ongeval op het Zwet in Appingedam. De bestuurder van een bestelbus botste nadat hij naar eigen zeggen de macht over het stuur was kwijt geraakt tegen een wegwijzerpaal. De man is met nog onbekend letsel naar het ziekenhuis vervoerd. Daar is bloed van hem afgenomen om te kijken of hij ook teveel alcohol had gedronken. Een 24-jarige passagier uit Appingedam kwam met de schrik vrij. Het voertuig raakte zwaar beschadigd en is door de kracht van de aanrijding een keer om zijn as gedraaid. De politie heeft van het ongeval een registratie gemaakt.

Hoogezand: man aangehouden voor huiselijk geweld

Een 33-jarige man uit Sappemeer is vrijdagavond in een woning in Sappemeer door de politie aangehouden voor huiselijk geweld. De man wordt ervan verdacht zijn vriendin te hebben bedreigd. De aanhouding ging niet zonder slag of stoot. De verdachte beet een van de agenten in zijn handschoen, spuugde en probeerde meerdere keren een kopstoot aan agenten uit te delen. Hij zit vast. De politie is een onderzoek gestart.

Musselkanaal: man gooit raam ex in

Een 28-jarige man uit Musselkanaal is vrijdagnacht door de politie aangehouden voor vernieling. De man had, zo biechtte hij bij de agenten op, in zijn woonplaats het raam van de woning van zijn ex ingegooid. De gealarmeerde agenten troffen bij de woning van de 27-jarige vrouw een kapot raam aan. De bewoonster vertelde dat zij in onmin met haar ex vriend leeft. De agenten troffen de verdachte in zijn huis aan. Hij zit vast. De politie stelt een onderzoek in.

Veendam: man bij aanrijding aangehouden

Een 24-jarige man uit Veendam is vrijdagmiddag door de politie aangehouden op de Sorghvlietlaan in Veendam. De bestuurder van een auto was betrokken bij een aanrijding waarbij alleen materiële schade was ontstaan. In de auto van de bestuurder trof de politie tijdens het opnemen van de aanrijding een boksbeugel aan. De man is daarop aangehouden voor verboden wapenbezit. De politie maakt proces-verbaal op.

Leek: automobilist op de vlucht

Een nog onbekende automobilist is vrijdagnacht na een aanrijding op het Diepswal in Leek op de vlucht geslagen. De bestuurder botste op een geparkeerde auto, die eigendom was van een 48-jarige man uit Leek. De laatstgenoemde was kranten aan het bezorgen en had zijn auto een kort moment verlaten. De nog onbekende automobilist botste frontaal op de stilstaande auto van de 48-jarige en ging er daarna lopend vandoor. De politie stelt een onderzoek in.